• Головна
  • Кухня, зони релаксу та спортивний куточок: у Дніпрі облаштовують смартукриття
16:05, Сьогодні

Кухня, зони релаксу та спортивний куточок: у Дніпрі облаштовують смартукриття

Кухня, зони релаксу та спортивний куточок: у Дніпрі облаштовують смартукриття

В Дніпрі з'явиться друге в Україні смартукриття. Його почали облаштовувати в університеті імені Олеся Гончара.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Відкритий.

В новому укритті буде мінібібліотека, зона релаксу, спортивний куточок, кухня, санвузли та душові й кімнати з ліжками. Викладачі вважають, що укриття дозволить повернути до повноцінного навчання. Студенти кажуть, цей осередок — необхідний.

"Загалом хотілося б, щоб укриття давало можливість безперервно проводити заняття. Спілкуватися з одногрупниками, проводити якісь додаткові лекції і позакласні заняття, скажімо так, для всебічного розвитку", – каже студент Сергій Касьян.

Головна мета — створення смартукриття, аби студенти лишалися в Україні. А ще бачили в ній своє майбутнє, наголошує керівниця проєкту Анастасія Войткевич.

"Нам потрібно в цих умовах дійсно робити освітній процес максимально безперервним і безпечним, для того, щоб дійсно їм було комфортно тут лишатися, генерувати нові ідеї, які потім стануть новими стартапами, новими компаніями та новою економікою країни", – пояснила вона.

Над реконструкцією укриття працюють майже близько 70 фахівців. Проводяться підготовчі роботи – демонтаж перегородок та установлення нових стін. Потім три бригади робітників облаштовуватимуть укриття всім необхідним обладнанням та мережами.

Перший такий проєкт реалізували у Києві, тепер його реалізують у Дніпрі, оскільки наше місто стало місцем проживання тисяч переселенців, у тому числі – і студентів.

Відкриття планується через пів року. Воно працюватиме цілодобово, а отже потрапити до нього зможуть не тільки студенти й працівники університету.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...