• Головна
  • Безкоштовний куліш, малюнки для військових та зіркові гості: у Дніпрі відзначили День козацтва
18:00, Сьогодні

Безкоштовний куліш, малюнки для військових та зіркові гості: у Дніпрі відзначили День козацтва

Безкоштовний куліш, малюнки для військових та зіркові гості: у Дніпрі відзначили День козацтва

Сьогодні, 5 жовтня у Дніпрі пройшов культурно-розважальний захід "День українського козацтва". Його влаштували в Новокодацькому парку Дніпра. Там було багато локацій, але родзинкою став справжній куліш на дровах. Ним безкоштовно пригощали всіх охочих.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Куліш готували на переносній польовій кухні. Таку використовують на фронті наші захисники. До страви входила пшенична каша, смажене сало, а також тушкована свинина, яка також є традиційною їжею на фронті.

Приготуванням куліша займався голова благодійного фонду "Захисники з Дніпра" Віктор. Він пригощав гостей заходу, а вони донатили на збір для військових ЗСУ. Перераховували кошти, переходячи по QR-коду, зображеному на стенді.

"Окрім Дня козацтва, це свято присвячене до Дня захисників та захисниць України і святої Покрови, яка завжди стояла оберігала українських військових. Хочемо, щоб люди відчули якийсь позитив та допомогли армії", - сказав Віктор.

Ольга та Павло залюбки скуштували куліш. Вони народилися в Маріуполі, жили в Павлограді, а зараз їх дім у Дніпрі. Вони не пропускають таких заходів.

"Йде війна, але ми, мирні жителі підтримуємо такі заходи. Вони нас об'єднують і дають віри в те, що в нас все буде добре і буде перемога України", - висловилась жінка.

Її чоловік зазначив, що головне - життя продовжується.

"На зло усім ворогам. Нехай бачать, що попри війну у нас життя триває, і все добре. Неможливо перемогти тих, хто святкує не зважаючи ні на що", - зауважив він.

Безкоштовний куліш, малюнки для військових та зіркові гості: у Дніпрі відзначили День козацтва, фото-4

Також на святі готували шашлики по 40 грн за 100 грам та польовий плов в казані на дровах по 35 грн.

Був ярмарок українських товарів, серед яких дніпровські виробники шкіряної галантереї, деревини та прикрас.

Багато розваг було для дітей. Їх чекали подарунки і сюрпризи, майстер-класи та аквагрим, а також веселий білий ведмідь. Діти малювали військовим листівки, які їм передадуть волонтери. На них були прапори України, слова підтримки та віри в перемогу.

Наприкінці свята виступив дуетакордеоністівМонте Карло. Бо куди ж без живої музики, яка підіймає настрій та додає романтики.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...