• Головна
  • Останній подих на полі бою: п'ятеро відважних воїнів з Дніпропетровщини віддали життя за Україну
10:30, Сьогодні

Останній подих на полі бою: п'ятеро відважних воїнів з Дніпропетровщини віддали життя за Україну

Останній подих на полі бою: п'ятеро відважних воїнів з Дніпропетровщини віддали життя за Україну

Дніпропетровщина знову покрита скорботою: у важких боях на фронті, захищаючи рідну землю від ворога, загинули п'ятеро відважних військовослужбовців. Хлопці, які до останнього подиху стояли на захисті України, полягли в битвах за свободу у Запорізькій, Донецькій та Харківській областях. 

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Їхні імена закарбуються в пам’яті рідних, друзів та побратимів, а їх жертву ніколи не можна забувати. Кожна втрата – це не лише біль для родин, але й для всієї країни, яка оплакує своїх героїв.

Олексій Парфьонов

Останній подих на полі бою: п'ятеро відважних воїнів з Дніпропетровщини віддали життя за Україну, фото-1

Поблизу Комишувахи у Запорізькій області загинув 39-річний солдат Олексій Парфьонов. Він був гранатометником у одній з військових частин ЗСУ.

Володимир Мордвінов

Останній подих на полі бою: п'ятеро відважних воїнів з Дніпропетровщини віддали життя за Україну, фото-2

Поблизу Часового Яру на Донеччині загинув 47-річний солдат Володимир Мордвінов. Він служив на посаді майстра-номера обслуги 1 міномета однієї з військових частин.

Олексій Максимів

Останній подих на полі бою: п'ятеро відважних воїнів з Дніпропетровщини віддали життя за Україну, фото-3

У Харківській області поблизу Стрілечої загинув 49-річний солдат Олексій Максимів. Він служив на посаді оператора відділення управління командира мінометної батареї однієї з військових частин.

Олександр Великий

Останній подих на полі бою: п'ятеро відважних воїнів з Дніпропетровщини віддали життя за Україну, фото-4

У мирний час Олександр працював машиністом насосних установок цеху шламового господарства рудозбагачувальної фабрики гірничого департаменту на підприємстві Кривого Рогу. Коли почалася повномасштабна війна, Олександр добровільно пішов до лав ЗСУ. Днями стало відомо про смерть солдата. Олександр Великий загинув 11 вересня поблизу Піщаного Куп’янського району, що на Харківщині.

«Саша перевівся до нашої зміни перед повномасштабним вторгненням, у 2021 році. Він мав чималий досвід, тож зразу показав себе як професіонал. Робота машиніста вимагає фізичної сили, але ще більше – вміння миттєво та правильно реагувати на різні ситуації. Олександр мав і те, й інше. Він завжди був спокійним, врівноваженим, з усмішкою на устах, ніколи не йшов на конфлікти, тому зразу ж здобув повагу у колег. Піти захищати Україну – то був його свідомий вибір. Звістка про його загибель приголомшила нас. Це непоправна втрата», – каже начальник зміни цеху шламового господарства Олександр Прокопчук.

Семенець Сергій Сергійович

Останній подих на полі бою: п'ятеро відважних воїнів з Дніпропетровщини віддали життя за Україну, фото-5

28 вересня в боях за Україну загинув житель Нікополя Семенець Сергій Сергійович. Йому було 30 років. У воїна залишилися мати, сестра та племінники. 

Герой віддав своє життя за Україну у боях в районі населеного пункту Терни, що в Краматорському районі Донецької області. Він був солдатом у Силах оборони. Він загинув, захищаючи країну від загарбників.

Редакція сайту 056 висловлює щирі співчуття родинам та близьким воїнів. Вічна слава та пам’ять! 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...