• Головна
  • ЗСУ знищили російську РЛС "Небо-М": як це може змінити хід війни
15:00, Сьогодні

ЗСУ знищили російську РЛС "Небо-М": як це може змінити хід війни

ЗСУ знищили російську РЛС "Небо-М": як це може змінити хід війни

Сили оборони України уразили російську радіолокаційну станцію "Небо-М". Вони завдали успішного удару балістичними ракетами ATACAMS.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Генеральний штаб ЗСУ.

Знищення російської радіолокаційної станції "Небо-М" суттєво знижує здатність армії рф виявляти, відстежувати і перехоплювати аеродинамічні та балістичні цілі.

"РЛС «Небо-М» є дуже складним об'єктом для ураження, що працює в стелс-режимі, скануючи горизонт у пошуках повітряних об’єктів. За наявною інформацією, в противника залишилося лише 10 працюючих систем цього типу, вартість кожної з яких оцінюється у понад 100 мільйонів доларів США.

Знищення РЛС «Небо-М» створить сприятливий «повітряний коридор» для ефективного використання крилатих ракет Storm Shadow і SCALP-EG", - йдеться в повідомленні.

Чому це унікальне явище

Військовослужбовець ЗСУ та експерт з питань національної безпеки Іван Варченко заявив про "абсолютно діряву російську систему протиповітряної та протиракетної оборони". Він наголосив, що рф внаслідок одного удару втратила 10% лінії фронту, яку контролювала за допомогою рідкісних станцій.

"Мінус одна станція полегшить українським БПЛА польоти над рф. РЛС "Небо-М" — доволі унікальне явище. Це радіолокаційна станція великого радіуса дії", — зазначив він.

Військовослужбовець назвав суттєвим знищення однієї з десятка станцій, які залишились у росії. Він підкреслив, що цих десяти РЛС ворогу "вкрай не вистачає".

"Зараз ми бачимо абсолютно діряву російську систему протиповітряної та протиракетної оборони, тоді як наші безпілотні системи можуть безперешкодно літати до москви, і далі між москвою і петербургом, уражаючи дуже цінні для росіян об’єкти", — повідомив Варченко.

Він пояснив, що завданням подібних РЛС є раннє виявлення будь-яких повітряних об’єктів, здатних завдати шкоди рф.

"Скільки їх знищували до цього часу, не зовсім зрозуміло. Але у росіян їх залишилось небагато. Вони розташовані по всій території росії. Тепер, відповідно, мінус 10% тієї лінії фронту, яка контролюється, і більше можливостей для українських повітряних систем знищувати та виявляти ворога", — підкреслив експерт.

Окрім того, з кожним таким ураженням ЗСУ здобувають майстерність щодо пошуку подібних об’єктів і високоточного їх знищення.

"Це теж комбіновані речі, не виключено, що вони будуть мультипліковані", — додав Варченко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...