• Головна
  • Можливе закриття шкіл та 12-ті класи: на Дніпропетровщині реформували освітню систему
14:30, Сьогодні

Можливе закриття шкіл та 12-ті класи: на Дніпропетровщині реформували освітню систему

Можливе закриття шкіл та 12-ті класи: на Дніпропетровщині реформували освітню систему

Сьогодні пройшла 21 сесія Дніпропетровської обласної ради. На ній було ухвалено важливі рішення щодо освітньої реформи в області.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на голову ДОР Миколу Лукашука.

Депутати затвердили перелік із 161 освітнього закладу, які увійдуть до нової обласної освітньої мережі. Наразі жоден заклад не закритий, тобто всі ліцеї та школи, які функціонують сьогодні, будуть працювати в найближчому майбутньому. Цей пілотний проєкт розрахований на запуск вже з 1 вересня 2027 року, коли діти в 10-12 класах отримуватимуть профільну освіту, адаптовану до сучасних вимог.

"Але всі мають розуміти, що якщо будуть демографічні зміни, або міграційні процеси за військового стану, то в деяких громадах таке питання в майбутньому може виникнути", - пояснив голова ДОР.

Він пояснив, що згідно із законодавством, мінімальна кількість учнів у закладах освіти нової мережі має складати не менше 600 осіб. Тому в громадах, які обстрілюються, звідки виїжджають родини з дітьми, може виникнути потреба в реорганізації або навіть закритті шкіл.

"Дякую депутатському корпусу та фахівцям обласної ради за плідну та відповідальну роботу над реформуванням освітньої системи нашого регіону. Цей проєкт є важливим кроком на шляху до створення сучасної та ефективної системи освіти, яка відповідатиме потребам дітей і суспільства в цілому", - зазначив Лукашук.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...