• Головна
  • Нічна атака по Україні: пошкоджено енергооб'єкти, постраждали люди
09:30, Вчора

Нічна атака по Україні: пошкоджено енергооб'єкти, постраждали люди

Нічна атака по Україні: пошкоджено енергооб'єкти, постраждали люди

У ніч на 26 вересня армія рф здійснила повітряний напад на мирні населені пункти України. Збито чотири з шести ракет та 66 з 78 "шахедів". Наслідків не вдалось уникнути.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Повітряні сили ЗСУ.

Ворог атакував Сумщину двома ракетами невстановленого типу із Бєлгородської обл., Одещину – чотирма керованими авіаційними ракетами Х-59/69 з акваторії Чорного моря. Також окупанти випустили по Україні 78 ударних БпЛА типу Shahed, райони пусків: Приморсько-Ахтарськ, Орел, Курськ – рф).

До відбиття повітряного нападу противника залучались авіація, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи РЕБ Сил оборони України. В результаті протиповітряного бою збито чотири керовані авіаційні ракети Х-59/69 та 66 ударних БпЛА. Вісім ворожих безпілотників локаційно втрачено у кількох регіонах України (інформація про постраждалих чи руйнування не надходила). Один – повернувся у росію, ще один залишається в повітряному просторі України, йде бойова робота.

Протиповітряна оборона працювала у Дніпропетровській, Харківській, Київській, Черкаській, Кіровоградській, Вінницькій, Хмельницькій, Івано-Франківській, Сумській, Полтавській, Миколаївській, Одеській, Херсонській, Харківській областях.

Наслідки на Одещині

Сили протиповітряної оборони працювали надзвичайно напружено, більшість ворожих цілей була знищена. Внаслідок ракетної атаки в Одеському районі загинула 62-річна жінка. Щирі співчуття рідним та близьким… Пошкоджені будівлі та автівки. Також сталося займання сухої трави, рятувальники оперативно ліквідували пожежу. Щодо дронової атаки, яку терористи здійснили вже під ранок: загиблих та постраждалих немає, суттєвих руйнувань інфраструктури також не зафіксовано. Правоохоронці фіксують наслідки чергового злочину росіян проти цивільного населення Одещини.

Наслідки на Івано-Франківщині

Під час повітряної тривоги Прикарпаття зазнало ворожої атаки. Пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури. Частина міста частково залишилася знеструмленою. Енергетики вже працюють над відновленням енергопостачання. Для ліквідації наслідків на місце події оперативно прибули всі відповідні служби. Пожежу, яка виникла на місці падіння, ліквідовано. На щастя, минулося без постраждалих.

Наслідки на Київщині

Вночі ворог масовано атакував Київщину ударними дронами. Тривога тривала 8 годин. В області активно працювали сили ППО. Ворожі цілі знищено. Влучань в об’єкти критичної чи житлової інфраструктури не допущено. Постраждалих немає.

В трьох районах області внаслідок падіння уламків збитих ворожих цілей фіксується загорання лісової підстилки та трав'яного настилу. Пожежі локалізовані. В одному з населених пунктів внаслідок падіння уламків збитих цілей пошкоджено вікна в одній із квартир багатоповерхового будинку Оперативні групи продовжують свою роботу з виявлення та ліквідації наслідків нічної атаки.

Вранці внаслідок падіння уламків БПЛА у Києві пошкоджень зазнали 4 багатоквартирні будинки та 20 автомобілів, сталася розгерметизація газової труби. Двоє людей постраждали: чоловік отримав поранення, у його дитини гостра реакція на стрес.

Наслідки на Миколаївщині

У ніч на 26 вересня силами та засобами протиповітряної оборони на Миколаївщині знищено сім БпЛА типу «Shahed 131/136». Ворог атакував обʼєкт енергетичної інфраструктури в області. Наразі всі споживачі заживлені. Постраждалих немає.

Наслідки на Запоріжжі

У Запоріжжі внаслідок ударів авіабомбами травм дістали щонайменше 8 людей, серед них - 1 дитина. Зруйновано та пошкоджено 12 будинків, зокрема багатоквартирний. Рятувальники ДСНС провели пошукові та аварійно-рятувальні роботи, евакуювали 18 людей. 

Наслідки на Херсонщині

російські військові поцілили в об'єкти критичної інфраструктури, адмінбудівлю, заклад культури та медичні установи, сільгосппідприємства та магазини; житлові квартали населених пунктів області, зокрема 9 багатоповерхівок та 20 приватних будинків. Також окупанти пошкодили стільникову вежу, газогін, складське приміщення, гаражі, сільгосптехніку, службовий та приватні автомобілі. Через російську агресію 2 людини загинули, ще 14 - дістали поранення. Під час нічної дронової атаки Сили протиповітряної оборони над територією нашої області знищили 2 Shahed-131/136.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...