• Головна
  • Якщо прасуєте постільну білизну - припиніть: чому краще відмовитися від цієї звички
16:00, Сьогодні

Якщо прасуєте постільну білизну - припиніть: чому краще відмовитися від цієї звички

Якщо прасуєте постільну білизну - припиніть: чому краще відмовитися від цієї звички

Прасувати постільну білизну після прання нас привчили ще наші бабусі. Звісно, після цієї процедури вона більш гладка та її можна компактно скласти. Але виявляється, що зараз це робити не обов'язково, навіть не рекомендовано.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на ТСН.

Головним аргументом прасування була дезінфекція від мікробів та інших паразитів. А також звичка крохмалити постільну білизну, щоб вона не м'ялася. Однак експерти стверджують, що існує чимало підстав, щоб відмовитися від прасування постільної білизни раз і назавжди.

Зараз тканини стали зовсім іншими, ніж вони були ще 30-40 років тому. Коли їх піддають впливу високої температури, структура волокон швидко руйнується. Матеріал стає грубішим і перестає "дихати", а ще втрачає здатність утримувати вологу і пропускати тепло. Від цього може псуватися якість сну.

Сучасні пральні машини здатні прати білизну за температури від 60 до 90 градусів, мікроби та паразити і так гинуть. Тому вона просто не потребує додаткового термічного оброблення.

А ще є пральні машини з режимом сушіння. Вони дозволяють взагалі відмовитися від прасування.

Існують і такі тканини, які взагалі не потребують прасування. Зокрема: шовк, льон, бязь, сатин жакард.

Також, в період дефіциту в енергосистемі України, буде більш ощадно охайно скласти постільну білизну в шафу, а ніж витрачати додаткову електроенергію. До того ж можна зекономити гроші за оплату електроенергії і приділити час більш важливим справам.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...