• Головна
  • «Батальйон Мальдіви, коли на фронт?»: як у Дніпрі вимагали депутатів виділити гроші на ЗСУ
11:30, Сьогодні

«Батальйон Мальдіви, коли на фронт?»: як у Дніпрі вимагали депутатів виділити гроші на ЗСУ

«Батальйон Мальдіви, коли на фронт?»: як у Дніпрі вимагали депутатів виділити гроші на ЗСУ

Сьогодні під стінами міськради Дніпра пройшла акція "Гроші на ЗСУ". Там проходить засідання, на яке хотіли потрапити активісти та донести владі свою позицію.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

На акцію прийшли переважно жінки військовослужбовців, було і кілька чоловіків, серед яких батько, що чекає сина з фронту. Вони вимагали справедливості, пояснюючи, що поки їх рідні та друзі воюють, влада дозволяє собі поїздки на Мальдіви. 

Активісти підготували плакати з надписами: "Мальдівський десант, як вам Просекко зі смаком крові народу?", "Військові штурмують посадки, а депутати — бутіки Cartier", "Три мої брати на нулі героїчно захищають Україну! Кого захищають Пустовий, Кривошеєв, Примаков на Мальдівах? Пісок, пальми чи прикраси своїх дружин?", "Кривошеєв! Ти коли співав на яхті: військові захлинались кров'ю", "Примаков, коли ти танцював, захисникам відривало ноги", "Пустовий, коли ти їв омарів, на Дніпро сипались ракети". Також вони сканували: "20% міського бюджету на ЗСУ".

Дружина волонтерка, дружина військовослужбовця Анна Матвієнко пояснила, що небайдужі дніпряни вимагають збільшити фінансування ЗСУ з міського бюджету з 4% до 20% на ЗСУ. "Підігріли" ситуацію і нещодавні новини про місцевих депутатів.

"Ми обурені тим, що депутати міської ради Примаков, Пустовий та Кривошеєв "тусять" на Мальдівах під час війни, в той час, як мій чоловік захищає Україну на фронті", - сказала вона.

За її словами на сесію активістів не пустили, тому, що "треба було попередньо реєструватись". При цьому лист-звернення вони подавали, їх запросили та пообіцяли пустити. В результаті охоронці провели жінок до внутрішнього входу міськради дивитися сесію онлайн.

"Лінк на сесію надається в ZOOM тільки з їхнього комп'ютера в окремому кабінеті міської ради. А на саму сесію потрапити я не можу тому що, як мені сказали "Багато людей". Хоча хотіли долучитися до засідання лише три активістки", - сказала Матвієнко.

Від трансляції сесії активісти не в захваті.

"Дивились онлайн-сесію і її дуже швидко перервали. Навіть блок "інше" не додали, просто перервали сесію і ми послухали без права голосу три питання: по земельних ділянках, потім половину сесії перервали. Ну для цього ми сходили у Дніпровську міську раду. Ось така у нас демократія", - підсумувала волонтерка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...