• Головна
  • Пожежі через вибухи та ядерний шантаж: наслідки нічної атаки по Україні
11:00, Сьогодні

Пожежі через вибухи та ядерний шантаж: наслідки нічної атаки по Україні

Пожежі через вибухи та ядерний шантаж: наслідки нічної атаки по Україні

У ніч на 20 вересня російські окупанти запустили по Україні 70 "шахед" та дві ракети. Значну частину цілей було збито, але сталося кільки пожеж.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Повітряні Сили ЗСУ та зведення ОВА.

Війська рф атакували Донеччину трьома ракетами невстановленого типу, Дніпропетровщину – керованою авіаційною ракетою Х-59 із повітряного простору ТОТ Запорізької області, а також 70-ма ударними БпЛА типу «Shahed» (райони пусків: Приморсько-Ахтарськ, Курськ, Єйськ – рф). До відбиття повітряного нападу противника залучались авіація, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи РЕБ Сил оборони України.

В результаті протиповітряного бою збито 61 ударний БпЛА та одну керовану авіаційну ракету Х-59. Внаслідок активної протидії Сил оборони дев’ять ворожих безпілотників локаційно втрачено у кількох регіонах України (інформація про постраждалих чи руйнування не надходила). Протиповітряна оборона працювала у Дніпропетровській, Київській, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Сумській, Полтавській, Івано-Франківській, Львівській, Хмельницькій, Миколаївській, Одеській та Херсонській областях.

Наслідки на Львівщині

Вранці, 20 вересня, в одному з сіл Львівського району виникла пожежа в господарській двоповерховій будівлі. Вогнеборці оперативно ліквідували загоряння. На щастя, внаслідок події ніхто не постраждав.

Пожежі через вибухи та ядерний шантаж: наслідки нічної атаки по Україні, фото-1

Наслідки на Київщині

Влучань в об’єкти житлової та критичної інфраструктури не допущено. Постраждалих немає. В двох районах області внаслідок падіння уламків збитих цілей зафіксовано загорання трав'яного настилу. Пожежі ліквідовані.

Наслідки на Хмельниччині

Під час нічної атаки, був зафіксований проліт російського ударного БПЛА у безпосередній близькості до ХАЕС. росія продовжує ядерний шантаж, направляючи ракети та дрони в бік українських АЕС. Сьогоднішній інцидент з "Шахедом" біля ХАЕС – чергове підтвердження.

Наслідки на Черкащині

У двох випадках через падіння уламків займалась лісова підстилка. Натепер пожежі ліквідовані.

Наслідки на Сумщині

У Сумах рятувальники завершили роботи на місці авіаційного удару нанесеного ворогом по геріатричному пансіонату. З пошкодженої будівлі співробітникам ДСНС вдалось евакуювати 147 осіб. За оновленою інформацією 13 осіб травмовано. Загинула 70-ти літня жінка.

Пожежі через вибухи та ядерний шантаж: наслідки нічної атаки по Україні, фото-2
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...