• Головна
  • З Покровська до евакопункту Павлограда: що відбувається за 110 кілометрів в покинутому місті
16:00, Сьогодні

З Покровська до евакопункту Павлограда: що відбувається за 110 кілометрів в покинутому місті

З Покровська до евакопункту Павлограда: що відбувається за 110 кілометрів в покинутому місті

На Дніпропетровщині відкрито вісім транзитних евакопунктів. З самого ранку в Павлограді благодійники відкривають намети. Сюди приїжджають жителі Покровська Донецької області, до якого намагаються просунутись російські окупаційні війська.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на голову Дніпропетровської військової адміністрації Сергія Лисака та «BILD».

В наметі розгортають польову кухню. Аби теплим сніданком зустріти тих, кого рятують з-під обстрілів на Донеччині. Загалом харчування пропонують триразове. За необхідності з людьми працює психолог. Бо багато хто у стані невизначеності.

"Сприяють й з відновленням чи оформленням документів. Допомагають матеріально. Видають гігієнічні набори. Переселенці затримуються там на 2-3 дні. Тому для них підготували спальні місця та постільну білизну. Є можливість також прийняти душ. Одночасно на локації можуть розмістити до 100 дорослих і дітей.

Зараз вільних місць більше половини. Адже перепочивши, мешканці «гарячих» регіонів рушають далі – у пошуках безпеки", - розповів Лисак.

Що зараз відбувається в Покровську, яке лишають жителі

Після того, як росіяни підірвали три естакади, які вели в місто, тепер туди можна дістатися єдиною ґрунтовою дорогою. Журналіст «BILD» з Юліан Рьопке поділився знімками вулиць. На них видно, що вже практично немає людей. Попри те, що колись у Покровську мешкало 65 000 людей, наразі залишаються близько 10 000.

"Загалом він нагадує місто-привид. Там не так багато зруйнованих будівель і слідів війни, працюють світлофори, доволі чисто і навіть «оманливо спокійно», нехай вдалині й чути артилерійські вибухи", - йдеться в матеріалі.

Військовослужбовець ЗСУ Віталій вказав, що противник атакує місто КАБами та ракетами:

"Відтоді як на початку вересня фронт було стабілізовано, а ворога зупинено на тих рубежах, де він залишається й сьогодні, він перейшов до тактики ударів по місту КАБами і ракетами. Вони менше обстрілюють цивільну інфраструктуру, але вона все одно занепала. Більше атакують критичну інфраструктуру, наприклад, промислові об'єкти", - сказав він.

Віталій говорить, що важливими для життя водою, газом чи світлом дуже напружена, проте зазначає, що не йде мова про гуманітарну катастрофу. У деяких районах електрики взагалі немає, в інших лише частково. Ситуація не критична, не можна говорити про гуманітарну катастрофу. Але тут немає умов для нормального перебування.

За його словами, до останнього часу передмістя обстрілювали артилерією. Проте також до центру міста стали долітати безпілотники.

"Зараз противник уже намагається взяти Покровськ під вогневий контроль FPV-дронами", - підсумовує військовий.

Згідно з сьогоднішнім зведенням Генштабу, на Покровському напрямку наші захисники за добу зупинили 46 штурмових і наступальних дій агресора у бік населених пунктів Воздвиженка, Новоолександрівка, Красний Яр, Гродівка, Новогродівка, Маринівка, Миролюбівка та Михайлівка. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Новогродівки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...