• Головна
  • Усунення аварійної течі та заміна шпал: чи впливають ремонти на роботу метро у Дніпрі
11:30, Сьогодні

Усунення аварійної течі та заміна шпал: чи впливають ремонти на роботу метро у Дніпрі

Усунення аварійної течі та заміна шпал: чи впливають ремонти на роботу метро у Дніпрі

У Дніпрі з настанням ночі у метро розпочинають ремонтні роботи. Коли зупиняється рух поїздів, контактну рейку знеструмлюють – відтак метрополітенівці мають можливість безпечно працювати. Це дозволяє уникати затримок на лінії, тож пасажири не відчувають жодних незручностей.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на міськраду Дніпра.

Серед робіт, які виконують уночі, — заміна шпал у тунелі, очищення дренажних систем, усунення течій тощо.

"Ми промиваємо дренажну систему, ділянку під платформою. Робимо це аби уникнути утворення солей та замуленості системи. Ці роботи проводимо раз на місяць. Звісно, бувають позачергові аварійні заявки, на які ми оперативно реагуємо", — розповів тунельний майстер КП «Дніпровський метрополітен» Антон Куцевол.

Планова заміна шпал убезпечує рух. Після їхньої заміни шляховий майстер за допомогою шаблону для вимірювання параметрів колії обов’язково все перевіряє.

"Заміна шпал — доволі трудомісткий процес, який виконують за 3-4 робочі зміни. Спочатку робимо вирубку бетону по периметру шпал, щоб дістати стару. Потім замінюємо її на нову. На фінальному етапі шпали бетонуємо. Обстеження шпал робимо щоденно. Якщо виявляємо аварійні — змінюємо", — каже шляховий майстер Валерій Скрильов.

Через наявність течій в тунелі може статися корозія даху рухомого складу, рейок, загнивання дерев’яних шпал.

"Усуваємо аварійну течу в тунелі на чавунній ділянці. Робимо методом вирубки шва, прибираємо бетон, який там був. Після цього цей шов відновлюють за допомогою свинцевого шнура", — зазначив начальник служби колії і споруд КП «Дніпровський метрополітен» Юрій Кондратенко. 

Отже, задля безпеки пасажирів, для безперебійної роботи метро у Дніпрі фахівці докладають максимум зусиль як вдень, так і вночі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...