• Головна
  • Що приготувати на сніданок: сім варіантів для вдалого початку дня
09:30, Вчора

Що приготувати на сніданок: сім варіантів для вдалого початку дня

Що приготувати на сніданок: сім варіантів для вдалого початку дня

Сніданок – це найкращий спосіб зарядити організм енергією з самого ранку. Правильний прийом їжі в період з 07:00 до 10:30 підвищує працездатність майже на третину. Він має бути насиченим, корисним та смачним.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на ЗнаЇмо.

Пропонуємо кілька варіантів корисних сніданків. Обирайте собі до смаку та фантазуйте.

1. КАШІ. Обирай на сніданок цільнозернові: вівсяну, гречану, пшоняну, ячну тощо. Їх можна зробити більш пікантними, додавши білковий продукт (яйця, сир, м’ясо, рибу), овочі та зелень.

Що приготувати на сніданок: сім варіантів для вдалого початку дня, фото-1

Або вони можуть бути більше схожими на десерт, якщо додати ягоди, фрукти, сухофрукти та горіхи. Корисно додавати до каш (а також і до інших страв) насіння: соняшникове, гарбузове, лляне, кунжутне.

2. ЯЙЦЯ. Варені, смажені, омлет, скрембл, яйця пашот — варіантів приготування яєць дуже багато. Деякі з них настільки прості, що їх легко засвоїть і дитина. Яйця є одним із найкращих продуктів для сніданку, оскільки вони містять повноцінний білок, який легко засвоюється та дає відчуття ситості надовго. До страв із яєць додавай овочі, зелень та цільнозерновий хліб — так ти отримаєш усі необхідні речовини для чудового початку дня.

Куряче яйце містить до 14% денної норми білка, великий запас необхідних амінокислот, без яких неможливе нормальне функціонування організму. А ще основні вітаміни та мінерали, а також антиоксиданти, які допомагають від багатьох хвороб.

3. СИР КИСЛОМОЛОЧНИЙ. Сирники, сирні запіканки або просто сир зі сметаною — гарні й поживні варіанти сніданку. Додавайте до них фрукти, сухофрукти, ягоди, горіхи та насіння, щоб отримати якомога більше корисних речовин.

Не зловживайте цукром, джемом і медом — помірність у споживанні солодкого важлива для здоров’я зубів і збереження нормальної ваги.

Що приготувати на сніданок: сім варіантів для вдалого початку дня, фото-2

4. МЛИНЦІ. Такий сніданок також може бути корисним, якщо приготувати млинці із цільнозернового борошна та з’їсти їх із фруктами чи ягодами, додавши сметану чи несолодкий йогурт.

А ще до тіста для млинців можна додавати зелень або овочеві пюре, наприклад, подрібнений шпинат, пюре із буряка чи гарбуза — так звичайні млинці перетворяться на дуже корисну та яскраву страву.

Що приготувати на сніданок: сім варіантів для вдалого початку дня, фото-3

5. ОЛАДКИ. Страва, яка просто ідеально підходить до сніданку. Їх готували наші мами і бабусі. Це просте блюдо відмінно впишеться в будь-яке меню. Рецептів оладок є багато: звичайні з тіста, з додаванням яблук чи вишень; з бачків.

6. БУТЕРБРОДИ. Це корисний сніданок, якщо робити його без білого хліба і дешевої ковбаси. Наприклад, можна взяти зерновий хліб або з висівками. Намазати на нього перетертий сир із зеленню, а згори викласти шматок відвареного м'яса – це і смачно і корисно. Або інші варіанти.

Що приготувати на сніданок: сім варіантів для вдалого початку дня, фото-4

6. М'ЯСО З ОВОЧАМИ. Відварне пісне м'ясо та відварені овочі – це відмінний варіант білкового сніданку. Якщо не любите парові страви, скористайтеся духовкою.

Що приготувати на сніданок: сім варіантів для вдалого початку дня, фото-5

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...