• Головна
  • Герої без зброї: як у Дніпрі відзначили День рятувальника
15:00, 17 вересня

Герої без зброї: як у Дніпрі відзначили День рятувальника

Герої без зброї: як у Дніпрі відзначили День рятувальника

Сьогодні, 17 вересня в Україні відзначається Дня рятівника. З цієї нагоди Дніпрі відбулись урочистості.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Привітати фахівців ДСНС з професійним святом завітали представники обласної та міської влади, Служби безпеки і Національної гвардії України, Головного управління Національної поліції у Дніпропетровській області та духовенства.

Почесні гості вручили надзвичайникам нагрудні знаки та пам’ятні медалі, грамоти, вітальні листи і цінні подарунки.

Начальник Головного управління ДСНС Дніпропетровщини Юрій Корецький подякував рятувальникам за сумлінну службу, сміливість та тисячі врятованих життів. Побажав витримки, наснаги й Перемоги.

"Щодня рятувальники ризикують життям, аби врятувати інших. Завжди першими прибувають туди, де найбільше потрібна допомога, та продовжують мужньо виконувати свою роботу навіть в умовах постійної небезпеки. Дякуємо за службу! Разом – до Перемоги", - сказав він.

Також начальник ГУНП в Дніпропетровській області Олександр Ганжа привітав рятувальників з професійним святом.

"Пишаюся тим, що протягом багатьох років поліція несе службу пліч-о-пліч поряд з вами. І сьогодні ми продовжуємо нашу міцну співпрацю – першими прибуваємо на місця російських атак, разом допомагаємо людям, долаємо наслідки ворожих обстрілів, - зазначив він.

Не забули і про загиблих. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто більше ніколи не вернеться зі служби додому. Хто брав участь у ліквідації наслідків російської агресії, хто загинув під час порятунку інших людей.

Ще на одній локації, біля ОВА на честь Героїв без зброї урочисто підняли прапор ДСНС.

"Те, що для звичайної людини подвиг, для них – повсякденна праця. Зберегти життя, завадити лиху й приборкати стихію. Завжди перші. Я бачив наших рятувальників в роботі. На «прильотах» під час розборів завалів. Буквально вчора – на ліквідації масштабної пожежі в екосистемі. Це вражаюче", – зазначив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Очільник регіону подякував надзвичайникам за професіоналізм і оперативність. Стовідсоткову відданість справі.

Серед нагороджених провідний фахівець відділу соціально-гуманітарної роботи та психологічного забезпечення, майор Сергій Зімін. Чоловік каже, після школи мріяв бути військовим моряком. Не склалося. Далі Я побачив, як рятувальники приборкують вогонь на одній з пожеж. Це й вирішило подальшу долю.

"Зрозумів, що це моє. Так пішов на службу у ДСНС. Працюю вже понад 20 років. Спочатку їздив на виклики. Найскладнішим було, коли є постраждалі. Коли розумієш, що можуть бути люди під завалами. Треба оперативно реагувати. Зараз же я займаюсь соціальною допомогою співробітникам", – розповів Сергій Зімін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Рід наш прекрасний духовністю. Наші пращури відбирали найцінніші надбання, збагачуючи їх, і бережливо передавали з покоління до покоління. Українці вміли відчувати природу, черпати здоров’я, силу й красу з її лона; всі творчі сили людини були спрямовані на зміцнення сім’ї, свого роду.
Оголошення
live comments feed...