• Головна
  • День рятувальників: янголи-охоронці кожного українця
12:00, 17 вересня

День рятувальників: янголи-охоронці кожного українця

День рятувальників: янголи-охоронці кожного українця

17 вересня Україна відзначає День рятувальника – свято людей, які щодня стикаються з небезпекою, щоб захистити життя інших. Працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій, або просто рятувальники, працюють у найнебезпечніших місцях, гасячи пожежі, розбираючи завали після обстрілів і рятуючи людей з-під уламків. Їхні дії – це не просто професія, це подвиг, який вони здійснюють щоденно.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Цьогоріч українські рятувальники продовжують свою боротьбу на всій території країни, не зважаючи на воєнні умови. У Дніпропетровській області за останню добу знищено понад 280 гектарів екосистем. Рятувальники здійснили 199 виїздів для ліквідації загорянь, борючись зі складними пожежами на відкритих територіях, зокрема 8 лісових пожеж і 177 займань сухої рослинності.

Ризик і героїзм на кожному кроці

Кожен день рятувальників сповнений небезпек і випробувань. Як зазначив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко:  

“Українські рятувальники — працівники та працівниці Державної служби України з надзвичайних ситуацій щодня у найнебезпечніших місцях: гасять пожежі, розбирають завали після російських обстрілів, розміновують українську землю, проводять евакуацію цивільних з найгарячіших напрямків. Їх буденна робота – справжні подвиги”.

Підрозділи ДСНС працюють в умовах постійної небезпеки. Особливо складно гасити займання в умовах браку водопостачання та сильних поривів вітру, як це було у селі Єлизаветівка Дніпровського району. Там пожежа знищила 16 гектарів лісу, 31 гектар сухої рослинності та зачепила житлові будинки.  

Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Андрій Даник висловив подяку всім, хто щодня бореться зі стихією:  

“Ваш героїзм не має меж! Щиро вдячний кожному з вас за відданість справі та професіоналізм. За вашу сміливість і непохитну віру в перемогу добра над злом”.

Рятувальники – янголи без крил

Сьогодні рятувальників ДСНС називають справжніми янголами-охоронцями. Їхній героїзм і самовідданість вражають, а врятовані ними життя – це справжні дива для тих, хто їх пережив.  

“Янголи-охоронці не мають крил, але завжди поруч, коли потрібна допомога. Вони рятують, оберігають та надихають своєю сміливістю і людяністю,” – йдеться у повідомленні до Дня рятувальника.

Президент України Володимир Зеленський також висловив подяку рятувальникам:  

“Наші рятувальники завжди там, де потрібні найбільше. Дякую за вашу сміливість! Дякую за те, що рятуєте життя наших людей”.

Небезпека на Дніпропетровщині: пожежі тривають

На Дніпропетровщині підвищений рівень пожежної небезпеки зберігатиметься щонайменше до 23 вересня. Як повідомляє Головне управління ДСНС України у Дніпропетровській області, основною причиною масштабних пожеж є спалювання сухої рослинності, що не тільки завдає значної шкоди екосистемам, а й створює загрозу для життя людей. Рятувальники закликають громадян утриматися від таких дій та зберігати обережність.

Рятувальники — це люди, які щодня стоять на межі між життям і смертю, захищаючи наші домівки та життя. У своє професійне свято вони не зупиняються ні на мить, гасячи пожежі та рятуючи людей. Відважні, сміливі та професійні — вони завжди там, де їх потребують найбільше.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Рід наш прекрасний духовністю. Наші пращури відбирали найцінніші надбання, збагачуючи їх, і бережливо передавали з покоління до покоління. Українці вміли відчувати природу, черпати здоров’я, силу й красу з її лона; всі творчі сили людини були спрямовані на зміцнення сім’ї, свого роду.
Оголошення
live comments feed...