• Головна
  • Горіли ліси, будинки, турбаза та постраждала людина: пожежі охопили 280 гектарів Дніпропетровщини
09:10, 17 вересня

Горіли ліси, будинки, турбаза та постраждала людина: пожежі охопили 280 гектарів Дніпропетровщини

Горіли ліси, будинки, турбаза та постраждала людина: пожежі охопили 280 гектарів Дніпропетровщини

На Дніпропетровщині внаслідок пожеж за добу знищено понад 280 гектарів екосистем. Рятувальні підрозділи здійснили 199 виїздів для ліквідації загорянь на відкритих територіях.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області.

Вогнеборці ліквідували 8 лісових пожеж, 177 займань сухої рослинності та 14 пожеж, де осередком було сміття.

"Гасити такі займання надзвичайно складно, адже висохла рослинність спалахує, мов факел, і полум’я швидко поширюється поривами вітру. Ускладнює приборкання таких пожеж і відсутність поблизу джерел водопостачання.

До того ж наблизившись до приватного житлового сектору, вогонь може з легкістю перекинутись на земельні ділянки, пошкодити та навіть знищити будинки та господарські споруди", - йдеться в повідомленні.

Горіли ліси, будинки, турбаза та постраждала людина: пожежі охопили 280 гектарів Дніпропетровщини, фото-1

У селі Єлизаветівка Дніпровського району, через сильні пориви вітру пожежа набула великих масштабів. Вогонь встиг знищити 16 га лісу та 31 га сухої рослинності. Зайнялися житлові будинки та автомобіль. Внаслідок пожежі травмована людина, її життю нічого не загрожує.

У селі Сорочине Дніпровського району, через займання, що виникло на відкритій території, вогнем пошкоджено господарську споруду.

У селі Башмачка загоряння також розповсюдилось на житловий сектор. Зайнявся трактор, дах гаража, дахи двох приватних будинків та двох надвірних споруд.

У селі Могилів Дніпровського району горіла суха рослинність та 2 господарські споруди.

У селі Шолохове Нікопольського району вогонь розповсюдився територією приватного домоволодіння та перекинувся на дах будинку.

У місті Марганець із сухої рослинності пожежа поширилась на господарські споруди однієї з садиб.

У Кривому Розі, на вулиці Венеціанова Центрально-Міського району, вогонь поширився на територію шести приватних домоволодінь. Пошкоджено три житлові будинки та п’ять допоміжних надвірних споруд.

У селі Миколаївка Синельниківського району із сухої рослинності полум’я перекинулось на господарські споруди одного з домоволодінь.

У місті Новомосковськ від сухої рослинності зайнявся дах та перекриття господарської споруди.

Підвищений рівень пожежної небезпеки на Дніпропетровщині зберігатиметься щонайменше до 23 вересня.

"Вкотре закликаємо громадян відмовитись від спалювання сухої трави, листя та інших рослинних залишків! Кожен такий підпал не лише завдає суттєвої шкоди довкіллю, знищуючи живу природу, а й спричинює інші негативні наслідки, несучи загрозу життю та здоров’ю людей", - звернулись рятувальники.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...