• Головна
  • Вперше за довгий час: 49 українців, серед них "азовці" і цивільні, повернулися з російського полону
15:00, 13 вересня

Вперше за довгий час: 49 українців, серед них "азовці" і цивільні, повернулися з російського полону

Вперше за довгий час: 49 українців, серед них "азовці" і цивільні, повернулися з російського полону

У п'ятницю, 13 вересня повертаються додому ще 49 наших громадян. Цей обмін особливий, адже вперше за тривалий час вдалося звільнити з полону наших жінок: їх серед звільнених 23.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Повертаються додому цивільні українки, яких росіяни затримали та незаконно позбавили волі ще до повномасштабного вторгнення. Вдалося звільнити також жінок, які зазнали негуманного поводження зокрема через примусову участь у так званому "судовому процесі" над захисниками Маріуполя. Вийшла на волю кримськотатарська активістка Леніє Умерова, захоплена росіянами під час перетину кордону Грузії.

Серед звільнених 23 солдатів та сержантів, 19 офіцерів. Восьмеро - представники ЗСУ (зокрема двоє з ТрО), двоє з Нацполіції, четверо прикордонників, 13 військових моряків.

Серед звільнених - 15 захисників Маріуполя та Азовсталі з Нацгвардії. З них 11 жінок. Також на рідну землю повернулися 4 офіцери Державної прикордонної служби та 2 офіцери Національної поліції, бійці КОРДу з Донецької області.

Звільнені з полону військові полку "Азов" розповіли, що їх етапували, але вони не знали, куди їх везуть.

"Близько двох годин тому ми зайшли в автобус і зрозуміли, що ми їдемо додому. Коли ми в'їхали на територію Білорусі, то зрозуміли, що це вже 100%", - розповів журналістці "Ми-Україна" Анатолій Міхєєв.

Додому повертається також Герой України полковник медичної служби Віктор Івчук, який керував військовим шпиталем у Маріуполі в найважчі часи. Решта семеро - цивільні. Звільнені оборонці захищали нашу землю на Донецькому, Луганському, Херсонському напрямках.

"Україна висловлює вдячність Об'єднаним Арабським Еміратам за допомогу в організації чергового обміну. Координаційний штаб також наголошує, що він є єдиним уповноваженим органом, який здійснює всі процеси, пов'язані з перемовинами та поверненням наших Захисниць та Захисників. Усі звільнені з російського полону пройдуть медичний огляд, отримають допомогу з фізичної та психологічної реабілітації, всі належні виплати за весь час перебування в неволі та реінтегруються в суспільство", - йдеться в повідомленні

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...