• Головна
  • Дефіцит вітамінів: як дізнатися, чого саме не вистачає вашому організму
11:00, 12 вересня

Дефіцит вітамінів: як дізнатися, чого саме не вистачає вашому організму

Дефіцит вітамінів: як дізнатися, чого саме не вистачає вашому організму

Вітаміни вважаються життєво необхідними та допомагають захищатись від великої кількості захворювань. Їх дефіцит може мати серйозні наслідки.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Центр новин про здоров'я CDC.

Більшість людей можуть отримувати необхідні вітаміни та мінерали безпосередньо з їжі, якщо харчування збалансоване та правильне. Дехто для підтримки здоров'я вводить їх в раціон у виді пігулок.

Як зрозуміти, яких вітамінів зазвичай не вистачає:

Вітамін А

Трапляється у тих, хто їсть недостатньо продуктів тваринного походження, а також різноколірних овочів та фруктів.

Якщо організму не вистачає вітаміну А, то падає зір, часто хворіють зуби та кістки, розшаровуються та ламаються нігті, з'являються прищі на обличчі та спині.

Щоб, не було нестачі цього вітаміну, треба включати у раціон риб’ячий жир, моркву, солодку картоплю. Але не переборщіть, бо вживаючи ці продукти великими дозами, можна отруїтися.

Вітамін В12

Важливий для здоров’я крові, нервових клітин. Часто його не вистачає вегетаріанцям та веганам, людям, що часто сидять на монодієтах.

Знайти вітамін В12 можна у рибі, м’ясних і молочних продуктах. Він є невіддільною частиною раціону, тому нехтувати ним не можна. Низький рівень вітаміну В12 спричиняє проблеми з рівновагою, погіршення пам’яті, периферичну нейропатію.

Вітамін D

Якщо не отримувати достатньо сонячного світла та не їсти їжу з цим вітаміном, може підвищиться втомлюваність, слабкість та депресія. Часто також підвищується ламкість кісток та може початись остеопороз.

Джерела вітаміну D – це тунець, яєчні жовтки, йогурт, коров’яче молоко, каші, сирі гриби та апельсиновий сік.

Фолієва кислота

Нестача фолієвої кислоти може призвести до анемії, а у дітей — до сповільненого розвитку. Також дефіцит, може викликати зміни в поведінці, втрату енергії, проблеми зі шкірою, розлади шлунку.

Викликають цей дефіцит не тільки недостатнє харчування. Причинами дефіциту фолієвої кислоти стають також вагітність та вживання алкоголю.

Щоб збільшити кількість фолієвої кислоти в раціоні, їжте боби, петрушка, салат, капуста, томати, шпинат, спаржа, печінка, нирки, м'ясо, гриби.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...