• Головна
  • Вікові обмеження для водіїв в Україні: хто може сідати за кермо
13:00, 9 вересня

Вікові обмеження для водіїв в Україні: хто може сідати за кермо

Вікові обмеження для водіїв в Україні: хто може сідати за кермо

Для мінімізації ризиків, пов'язаних з керуванням транспортними засобами, в Україні, як і в багатьох інших країнах, встановлено вікові обмеження для водіїв.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Головний сервісний центр МВС.

Згідно з правилами, особи, які досягли 16-річного віку, можуть складати іспити на отримання прав категорії "А", що дозволяє керувати мотоциклами. Ця категорія також включає право на керування скутерами та мопедами (категорія "А1"). Підготовку до іспитів можна розпочинати раніше, але складати теоретичний іспит дозволяється лише після досягнення повноліття.

Для керування квадроциклами, легковими та вантажними автомобілями встановлено віковий поріг у 18 років. Це стосується категорій "В" (легкові автомобілі) та "С" (вантажні автомобілі до 7,5 тонн).

З 19 років дозволяється керувати транспортними засобами з важкими причепами. Це включає категорії "ВЕ" (легковий автомобіль з причепом понад 750 кг) та "СЕ" (вантажний автомобіль з причепом).

Найвищий віковий поріг встановлено для керування автобусами та мікроавтобусами - з 21 року. Це стосується категорії "D", яка дозволяє керувати транспортними засобами, призначеними для перевезення більш ніж 8 пасажирів.

Такі норми прийняли, аби за кермом знаходилися особи з достатнім рівнем зрілості та відповідальності, здатні адекватно оцінювати ситуацію на дорозі та приймати правильні рішення в критичних ситуаціях.

Нагадаємо, ми писали:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...