• Головна
  • Стала відома дата запуску електронної системи регулювання обігу медичного канабісу: деталі
18:00, 8 вересня

Стала відома дата запуску електронної системи регулювання обігу медичного канабісу: деталі

Стала відома дата запуску електронної системи регулювання обігу медичного канабісу: деталі

В Україні система контролю обігу медичного канабісу почне діяти з 1 жовтня, і в ній будуть відображатися понад 30 видів операцій, пов'язаних із цим процесом.

Про це повідомила заступниця міністра охорони здоров'я України Марія Карчевич в ефірі телеканалу "Ми Україна", передає редакція сайту 056.

За словами Карчевич, завдяки новій системі Міністерство охорони здоров'я зможе відстежувати весь шлях медичного канабісу — від вирощування насіння до моменту його продажу в аптеці. Усі операції, що стосуються вирощування, обробки, розподілу та відпуску ліків, будуть ретельно фіксуватися, що дозволить забезпечити максимальний контроль і прозорість процесу.

"Цього року ми плануємо запустити кілька важливих ініціатив. Зокрема, з 1 жовтня розпочне роботу електронна система контролю обігу медичного канабісу в Україні", – зазначила Карчевич.

Легалізація медичного канабісу в Україні

На початку 2023 року парламентський Комітет з питань здоров'я підтримав законопроект про використання медичного канабісу. Водночас президент Володимир Зеленський неодноразово висловлювався на підтримку легалізації медичного канабісу, наголошуючи на його важливості для пацієнтів, які потребують таких ліків.

21 грудня 2023 року Верховна Рада ухвалила законопроект про легалізацію медичного канабісу у другому читанні. Закон підтримали 248 депутатів. Після цього, 15 лютого 2024 року, президент Зеленський підписав закон, який офіційно дозволяє використання медичного канабісу в Україні.

Після підписання закону уряд отримав пів року для розробки всіх необхідних підзаконних актів і регуляторних документів. Ці заходи покликані забезпечити належне впровадження законодавства і його ефективне застосування на практиці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...