• Головна
  • Нічна атака по Україні: в зруйнованому готелі загинули мати й дитина, є постраждалі в різних областях
10:30, 3 вересня

Нічна атака по Україні: в зруйнованому готелі загинули мати й дитина, є постраждалі в різних областях

Нічна атака по Україні: в зруйнованому готелі загинули мати й дитина, є постраждалі в різних областях

У ніч на 3 вересня ворог атакував Україну різними типами ракет та "шахедами". Вибухи лунали в 10 областях.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Повітряні сили ЗСУ та зведення обласних військових адміністрацій.

Армія рф завдала удару:

  • трьома балістичними ракетами «Іскандер-М»/KN-23 із Криму;
  • керованою авіаційною ракетою Х-59/69 із Курської обл. – рф;
  • 35-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» (райони пусків – Курська обл. – рф, мис Чауда – Крим).

До відбиття повітряного нападу противника залучались авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України. В результаті протиповітряного бою збито 27 ударних БпЛА «Shahed-131/136», шість – локаційно втрачені, інформація про руйнування чи потерпілих не надходила. Ще два ворожі безпілотники полетіли в напрямку Бєлгородської обл. та окупованої Донеччини.

Протиповітряна оборона працювала у Київській, Одеській, Харківській, Миколаївській, Херсонській, Полтавській, Чернігівській та Сумській областях. Ракетні атаки ворог здійснив по Дніпропетровській та Запорізькій областях.

Наслідки в Запоріжжі

Близько 23:00 росія здійснила обстріл спального району обласного центру. Внаслідок влучання в готель загинули 38-річна жінка та її 8-річний син. Її 12-річну доньку рятувальники дістали з-під завалів і госпіталізували. Також поранено 43-річного чоловіка. Внаслідок ворожого удару частково зруйновано будівлю. Вибуховою хвилею та уламками пошкоджені багатоповерхові будинки розташовані поруч. На місці працювали рятувальники, поліція, медики та волонтери. Аварійно-рятувальні роботи завершені.

"Переломи, опіки, травматичний шок - стан чоловіка та дівчинки, які були в зруйнованому російською ракетою готелі, важкий 12- річна дівчинка має переломи кінцівок, поранення, опіки до 45% тіла, травматичний шок. Вона в реанімації, лікарі надають усю необхідну допомогу. Чоловік у стані середньої важкості - у хірургії з переломом грудини, осколковим пораненням правого стегна", - інформували в ОВА.

Наслідки в Чернігові

Вночі поряд із містом працювала ППО. Через падіння уламків зафіксовано загорання нежитлових, непромислових будівель на околицях міста. Двоє людей отримали легкі поранення, за допомогою до медиків не звертались.

Наслідки на Миколаївщині

Удень, 2 вересня, об 11:36 та уночі, 3 вересня, о 03:10 ворог атакував балістичними ракетами, попередньо Іскандер-М, Вознесенський та Миколаївський райони. Влучання відбулося на відкритих територіях за межами населених пунктів. Постраждалих немає.

Наслідки на Київщині

Сьогодні вночі ворог знову атакував область за допомогою ударних дронів. В регіоні працювали сили ППО. Є збиті цілі. Дякуємо нашим військовим за надійний захист! Влучань в об’єкти житлової та критичної інфраструктури немає. Постраждалі відсутні. Внаслідок падіння уламків збитих ворожих цілей в двох районах сталася пожежа лісової підстилки. В одній з житлових багатоповерхівок є незначне пошкодження покрівлі. 

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...