• Головна
  • Під ударом перебували 15 регіонів: що відомо про масований обстріл України
12:30, 26 серпня

Під ударом перебували 15 регіонів: що відомо про масований обстріл України

Під ударом перебували 15 регіонів: що відомо про масований обстріл України

У понеділок вранці, 26 серпня, війська рф атакували Україну безпілотниками та ракетами, які запускали зі стратегічних бомбардувальників, з акваторії Чорного моря і з винищувачів МіГ-31К.

Редакція сайту 056 розкаже, що відомо про повітряну атаку.

Вибухи вже пролунали в кількох містах. Їх чули в Києві, Харкові, Одесі, в Кривому Розі, в Хмельницькому, Дніпрі, Львові, Луцьку.

Прем'єр Денис Шмигаль повідомив, що 15 областей постраждали сьогодні внаслідок російської масованої атаки. Ворог застосував різні види озброєння: БпЛА, крилаті ракети, "Кинджали". Є поранені та загиблі. 

"Ціллю російських терористів знову стала енергетична інфраструктура. На жаль, є пошкодження в низці регіонів. "Укренерго" вимушене застосувати екстрені відключення електроенергії, щоб стабілізувати систему", - зазначив він. 

Черговий масований, комбінований ракетно-дроновий удар по Україні. Він розпочався близько третьої години ночі з атаки численних ударних БпЛА. До десятка таких дронів (на кшталт «Shahed») з різних напрямків заходили на Київ. Але силами і засобами протиповітряної оборони всі ворожі безпілотні апарати були знищені ще на підступах до міста. А близько 5-ї ранку Повітряні Сили України повідомили, що ворог підняв у небо 11-ть бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС. ВМС України зафіксували вихід в море 4 ракетоносії «Калібрів», із загальним залпом до 28 ракет. Згодом ворог підняв у небо 6-ть стратегічних бомбардувальників Ту-22м3, потім 3 МіГ-31К з ракетами «Кинджал». До всього цього арсеналу додалися запуски балістичних ракет з Криму та західних областей росії. 

За попередньою інформацією головною метою складної, комбінованої атаки усіх цих численних крилатих, балістичних, аеробалістичних ракет та ударних дронів стали об’єкти інфраструктури. На Київ крилаті ракети заходили після складних маневрів, дуже щільними групами з різних напрямків. Під час атаки цих крилатих ракет, ворог випустив в напрямку столиці поспіль кілька балістичних рекет, в тому числі і аеробалістичний «Кинджал». Силами та засобами протиповітряної оборони було уражено приблизно півтора десятка ракет.

Прямо зараз триває атака на Київ ударних БпЛА з різних напрямків. Воїни ППО з ночі вже знищили загалом приблизно півтора десятки ворожих безпілотників, які прямували на столицю. Повітряна тривога в Києві триває вже понад шість годин.

Начальник КМВА Сергій Попко повідомив інформацію оперативного зведення на цю хвилину – в Києві без руйнувань та потерпілих. Але через ракетну атаку Укренерго розпорядилося ввести екстрені відключення світла. Виникли проблеми з електропостачанням в багатьох районах столиці. 

Луцьк

У Луцьку через російську атаку пошкоджений багатоквартирний будинок. Також є влучання в обʼєкт інфраструктури — відомо про одного загиблого.

Полтавська область

На Полтавщині є влучання в промисловий обʼєкт — там вже пʼятеро постраждалих. Про інші наслідки обстрілу поки не повідомляють.

Львівська область

Війська рф атакували енергетичні обʼєкти на Львівщині. У Львові та області часткові перебої зі світлом. Мер Львова Андрій Садовий каже, що через влучання в області у Львові можуть виникнути перебої з водою.

Дніпропетровська область

Через ранкові обстріли Дніпропетровщини загинув 69-річний чоловік.

Під час ранкової атаки ворог намагався уразити енергетику області. Цілив по інфраструктурі Криворіжжі. У місті та районі сталися пожежі. Люди цілі. 

Харків

Війська рф також били по Харкову. Є влучання у Немишлянському районі по відкритій території — минулося без постраждалих.

Київ та область

На Київщині є пошкодження об’єктів інфраструктури, поранено людину.

"Вже маємо інформацію про поранену людину. Її доправлено до одного з районних медзакладів, надається необхідна допомога. Також фіксуємо пошкодження приватних будинків внаслідок падіння уламків збитих ворожих цілей в 4 районах. Деталі згодом", - повідомив очільник Київської ОВА.

У низці районів Києва відсутнє водопостачання через відключення електроенергії.

Запоріжжя

У Запорізькій області поцілили по обʼєкту енергетичної інфраструктури. Там здійнялася пожежа. 

Крім того, ворог завдав удар поряд з приватним будинком. Загинув чоловік.

Рівненська область 

Сьогодні зранку Рівненщина зазнала удару ворога. Ціллю став об'єкт енергетичної інфраструктури, повідомили в ОВА.

У житловому будинку пошкодило вікна. Без людських жертв. 

Знеструмлені населені пункти у Рівненському районі. Наразі відповідні служби працюють над ліквідацією наслідків удару.

Крім того, сили ППО збили повітряні цілі у Рівненському районі. Попередньо - теж без жертв.

Житомирщина

Загинула 32-річна жінка, внаслідок падіння уламків збитого Шахіда у Звягельському районі.

Одеська область

На Одещині - четверо поранених внаслідок ударів по енергетичній та цивільній інфраструктурі, зокрема дитина 10 років.

Через російську атаку в Україні затримуються поїзди

Через знеструмлення у декількох регіонах України на тлі масштабної атаки рф запроваджено резервні тепловози.

"Усі поїзди далекого сполучення продовжать рух. Приміський рух електропоїздами наразі теж має затримки, енергетики вже працюють на місцях", - йдеться в повідомленні "Укрзалізниці".

Перебої зі світлом

У Києві та низці областей почалися перебої зі світлом. В Одесі також спостерігаються перебої з електроенергією, через знеструмлення у місті тимчасово призупинили роботу електротранспорту. У Миколаєві та області запровадили аварійні графіки відключення світла. У Дніпропетровській області запроваджують екстрені відключення світла.

"Укренерго" дало розпорядження запровадити екстрені відключення світла під час масованого ракетного удару рф по Україні 26 серпня.

Рух ударних БпЛА:

За інформацією Повітряних Сил ЗСУ продовжується активність ворожих розвідувальних БпЛА вздовж лінії фронту на Херсонщині, Запоріжжі, Донеччині, Харківщині, Чернігівщині. Зокрема:

  • Кілька груп ударних БпЛА на Київщині, в районі Білої Церкви та Василькова.
  • БпЛА на півночі Черкащини.
  • "Шахед" на півдні Полтавщини, рухаються вздовж русла Дніпра на Кременчук.
  • "Шахед" на Сумщині, курсом на північ.
  • На Харківщині курсом на Харків.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...