• Головна
  • "Все буде UA": у Дніпрі погасили унікальну марку, яка має подвійну цінність
12:00, 23 серпня

"Все буде UA": у Дніпрі погасили унікальну марку, яка має подвійну цінність

"Все буде UA": у Дніпрі погасили унікальну марку, яка має подвійну цінність

Сьогодні, до 33-ї річниці Незалежності України, у Дніпрі відбулось спецпогашення марки “Все буде UA!” . Вона дуже незвична: не пряма, як інші, а рельєфна у формі мапи нашої країни. Також це наклейка, тому її не треба мочити, щоб використати.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Першим погасив марку очільник Дніпровської ОВА Сергій Лисак. Також до урочистості долучилась директорка зі взаємодії з органами державної влади АТ "Укрпошта" Юлія Боровик.

"На сьогоднішній момент, це рівно 30 років, коли вперше українська марка випущена. В 1994 році до третьої річниці Незалежності "Укрпошта" випустила поштовий блок, на якому вперше була зображена мапа України. Її особливість також полягала у тому, що це була перша марка надрукована в Україні. 

Також унікальність марки “Все буде UA!”, в тому, що вона у формі мами України. Мапа символізує нашу Україну, а дитина – незалежність та майбутнє нашої держави. І зараз всі розуміють ціну незалежності України та нашої свободи. І сьогодні День прапора, в кольори якого забарвлена марка", – розповіла вона.

Додає цінності цій марці те, що вона присвячена такій видатній даті, як річниця Незалежності України. Окрім цього, її цінність - вихід в період повномасштабного вторгнення рф.

"Будь-яка марка випущена в період воєнного часу вже по собі унікальна, тому що це частинка нашої історії, яка відбувається зараз на наших очах. Ми зараз не можемо це осягянути, але протягом певного періоду це буде", - пояснив філателіст Дмитро Цимиренко.

У блоці 8 марок, його вартість становить 120 грн, однієї штуки - 15 грн. До комплекту входять конверт (6 грн) та листівка (10 грн). Тираж марки у Дніпропетровській області - 45 тис. примірників. З сьогоднішнього дня вони доступні на всіх відділеннях Укрпошти. Загальний тираж марки складає 800 000 примірників.

Автор цього поштового блоку розробив український художник Нікіта Тітов. Раніше він створив дизайн для марки під назвою "Передова", присвяченої українським військовим на Донбасі та медикам, які працювали під час пандемії COVID-19.

Зазначимо, що марка «Все буде UA!» у вигляді мапи України на самоклейному папері є продовженням популярної серії 2019 року "Слава Україні!", яка здобула золоту нагороду на міжнародному конкурсі Nexofil Award 2020 в Іспанії в категорії "Найоригінальніший формат марок у світі".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...