• Головна
  • Загроза безпеки: підозрюваного у вбивстві Фаріон перевезли в інше СІЗО
14:00, 21 серпня

Загроза безпеки: підозрюваного у вбивстві Фаріон перевезли в інше СІЗО

Загроза безпеки: підозрюваного у вбивстві Фаріон перевезли в інше СІЗО

Суд обрав запобіжний захід 18-річному В'ячеславу Зінченку з Дніпра, якого підозрюють у вбивстві мовознавці та активістки Ірини Фаріон. Його будуть тримати під вартою без права на заставу. Також з метою його особистої охорони перевезли в інший ізолятор.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

31.07.2024 Галицький районний суд Львова виніс судове рішення за клопотанням слідчого, з метою особистої охорони підозрюваного, якого було переміщено з ДУ "Львівська установа виконання покарань (№19)" до ІТТ №4 ГУНП у Львівській області, де він зараз і знаходиться.

Тим самим було забезпечено особисту охорону підозрюваному. За даними слідства, наразі відсутні будь які прямі загрози життю та здоровʼю підозрюваному.

Слідчий суддя Галицького районного суду міста Львова розглянув скаргу підозрюваного Вʼячеслава Зінченка на бездіяльність поліції.

Що передувало переведенню в інший ізолятор

5 серпня Зінченко звернувся до ГУНП України у Львівській області із заявою про злочин. Він стверджував, що 26 липня у перерві судового засідання із обрання запобіжного заходу донька вбитої Ірини Фаріон погрожувала йому вбивством.

Представник поліції просила відмовити у задоволенні скарги. Водночас пояснила, що перевірка загроз життю та здоровʼю громадянину Зінченку не встановила. Викладені в заяві факти не знайшли свого підтвердження, оскільки не встановлено доказів того, що мало місце таке кримінальне правопорушення, а також, що Зінченко мав реальні підстави побоюватися за своє здоровʼя чи життя.

Проаналізувавши відеоматеріали з судового засідання, поліція зʼясували, що донька вбитої в підвищеному психоемоційному стані, внаслідок смерті матері, висловлювала систематично запитання Зінченко про те,чому він убив її матір. Натомість підозрюваний демонстративно їй показав, привідкривши ротову порожнину, свого язика, що, у свою чергу, дуже обурило потерпілу. Остання почала словесну перепалку, але без прямих і явних погроз щодо життя і здоровʼя підозрюваного, що підтверджується її особистими поясненнями.

26 липня стосовно поліція все ж винесла постанову про забезпечення заходів безпеки стосовно Зінченка у вигляді особистої охорони. Згодом його перевели в інший ізолятор, де він перебуває і понині.

Зазначимо, що під час обрання запобіжного заходу хлопець вину не визнав. Його адвокат сказав, що підозра передчасна і причетність Зінченка не доводиться.

Поліція розглядає декілька мотивів убивства: особиста неприязнь, громадсько-політичну діяльність Фаріон та ідеологічні причини, а також причетність до злочину російських спецслужб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...