• Головна
  • Прорив у Курську область: які там є стратегічні об'єкти
16:00, 9 серпня

Прорив у Курську область: які там є стратегічні об'єкти

Прорив у Курську область: які там є стратегічні об'єкти

Військова операція в прикордонні Курсщини продовжується четверту добу. Українські сили присутні в районах до 35 кілометрів від міжнародного кордону з Сумською областю. І це попри те, що росіяни за два роки офіційно витратили близько 15 мільярдів рублів на оборону цієї області.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Україна мовчить, а західні ЗМІ розриває, адже це вперше після Другої світової війни, коли армія іншої країни опинилася на території росії. Сталося це створити зі справжнім ефектом несподіванки.

Тим часом в Офісі Президента України так і не прокоментували події на Курщині. Лише радник керівника Офісу Михайло Подоляк, сухо сказав, що події у Курській чи Бєлгородській областях доводять "міцний свідомий взаємозв’язок росіян з їхньою владою". А від Генштабу ЗСУ взагалі коментарів немає, там зберігають інформаційну тишу.

Наступ під Курськом показує, що росія не винесла уроків із блискавичного захоплення Ростова "групою Вагнера" під час заколоту в червні 2023 року. Путін усе, що зміг цього разу, сказати, що наступ під Курськом – це масштабна провокація і пригрозив вчергове вдарити по Києву.

Але Курську область захоплюють далі, беруть військових рф в полон, деяких ліквідують, знищують і ворожу техніку, місцеві жителі втікають. Також о області є стратегічні об'єкти.

Як розповів колишній співробітник КДБ Сергій Жирнов неназвані люди подолали ці оборонні споруди і вже нібито контролюють газовимірювальну станцію "Суджа", деякі вокзали тощо.

Лінія залізниці в цьому регіоні частково забезпечує і Бєлгород. Тут є запасна логістика для ворожого угруповання "Сєвєр", яке перебуває у Харківській області та частково в Луганській.

"Газорозподільна станція для росіян є стратегічним об'єктом. Якщо бомбити газопровід, то воно може по всьому газопроводу далі почати вибухати", – сказав Жирнов в коментарі 24 каналу.

За його словами, ще один стратегічний об'єкт, який розташований в цьому регіоні – Курська АЕС. Вона розташована приблизно за 80-90 кілометрів від кордону з Україною. Відстань залежить від доріг, якими добиратися.

"Якщо вона буде захоплена, то буде чим торгуватися за Запорізьку АЕС. Тоді буде можливість обміну. Як сказав радник голови ОП Михайло Подоляк, події в Курській області можуть посилити переговорні позиції України", – підкреслив Жирнов.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...