• Головна
  • Загальну мобілізацію та воєнний стан в Україні продовжено
13:00, 7 серпня

Загальну мобілізацію та воєнний стан в Україні продовжено

Загальну мобілізацію та воєнний стан в Україні продовжено

Сьогодні президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкти про продовження воєнного стану та загальної мобілізації.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на картку законопроєкту.

Згідно із законопроектами №3891-ІХ, №3892-ІХ, спеціальний режим продовжиться з 12 серпня до 9 листопада. Його продовжують в 12 раз.

Воєнний стан — особливий правовий режим, що вводиться у країні або в окремих її місцевостях у разі збройної агресії. Під час воєнного стану в країні можуть обмежувати свободу руху громадян, іноземців та осіб без громадянства, а також рух транспортних засобів. Вводиться комендантська година. Також можуть запровадити трудову повинність, позбавити майна для потреб оборони з подальшою компенсацією.

Під час воєнного стану влада і військове командування мають право перевіряти документи, оглядати речі, багаж, вантаж, транспорт і приватне майно. Також в Україні можуть забороняти проведення мирних зібрань, мітингів, походів і демонстрацій та інших масових заходів.

Загальна мобілізація дає право призивати на службу військовозобовʼязаних громадян віком від 18 до 60 років, якщо вони не мають законних підстав для відстрочки чи виключення з військового обліку. На час дії воєнного стану військовозобовʼязаним заборонено виїжджати за кордон, окрім певних винятків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Останні новини
Оголошення
live comments feed...