• Головна
  • Заражає ослаблений імунітет: в Україні зафіксували новий штам коронавірусу
16:30, 5 серпня

Заражає ослаблений імунітет: в Україні зафіксували новий штам коронавірусу

Заражає ослаблений імунітет: в Україні зафіксували новий штам коронавірусу

У липні в Україні зареєстровано три випадки FLiRT. Це новий субваріант коронавірусу Omicron.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на МОЗ.

Минулого тижня два випадки штаму зафіксовано у Києві та один в Івано-Франківській області. Захворіли дві жінки та чоловік старше 60 років.

FLiRT походить від варіанту Omicron. Через специфічні мутації в білку-шипі вірус краще зв’язується з клітинами та уникає імунної відповіді. Тобто FLiRT швидше вражає ослаблений імунітет, а захворіти можуть навіть раніше вакциновані. Однак набутий імунітет після вакцинації знижує ризики ускладнень під час хвороби.

ВООЗ поки що не надає специфічної оцінки щодо небезпеки FLiRT, однак зазначає, що він потребує моніторингу на рівні кожної країни. Наявні дослідження показують, що поточні вакцини, зокрема бустери, залишаються ефективними для захисту від важких форм COVID-19, хоча й не можуть повністю запобігти зараженню новим штамом.

Вакцинуватися можна в пунктах щеплення чи в амбулаторії через запис у свого сімейного лікаря. Медики використовують омікрон-специфічні вакцини (виробник Pfizer) для дорослих і дітей. Інформацію про найближчий пункт вакцинації, їхні адреси та графік роботи можна отримати, зателефонувавши до контакт-центру МОЗ за номером 0 800 60 20 19.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Останні новини
Оголошення
live comments feed...