• Головна
  • Щомісяця "заробляли" по 40 млн грн: у Запоріжжі та на Дніпропетровщині викрито групу наркоторговців
16:00, 1 серпня

Щомісяця "заробляли" по 40 млн грн: у Запоріжжі та на Дніпропетровщині викрито групу наркоторговців

Щомісяця "заробляли" по 40 млн грн: у Запоріжжі та на Дніпропетровщині викрито групу наркоторговців

Викрито злочинну організацію, учасники якої розповсюджували наркотики у всіх регіонах України під прикриттям правоохоронця. Щомісячний прибуток наркоторговців становив орієнтовно 40 млн грн.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на ДБР.

Злочинну організацію створив мешканець Запоріжжя у квітні 2023 року. До її складу входило 15 осіб, у тому числі правоохоронець, який допомагав наркоділкам уникати кримінальної відповідальності. Лабораторія з вироблення та фасування гашишу, метамфетаміну, PVP, МДМА, а також канабісу розташовувалась у приватному помешканні організатора в Запоріжжі.

Група була розділена на два підрозділи – один діяв в обласному центрі та збував наркотики через Telegram-канали за допомогою поштових розсилок. Інший – «працював» у сусідній області в місті Синельникове на Дніпропетровщині та розповсюджував наркотики «з рук в руки». Ділки щоденно збували приблизно до 0,5 кг наркотичних засобів, що в місяць складало понад 30 тис. доз.

Правоохоронці провели 34 обшуки, в ході яких вилучено докази протиправної діяльності, різноманітні наркотичні засоби вагою понад 20 кг, зброю та вибухівку.

15 учасникам злочинної організації повідомлено про підозру у створенні, керівництві та участі у злочинній організації, виробництві та збуті наркотичних засобів та прекурсорів, незаконному поводженні зі зброєю (ч. 1, 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 311, ч. 1 ст. 263 КК України).

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

До суду скеровані клопотання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...