• Головна
  • Де небезпечно купатися у Дніпрі та області: дані щодо епідемічної ситуації
15:30, 31 липня

Де небезпечно купатися у Дніпрі та області: дані щодо епідемічної ситуації

Де небезпечно купатися у Дніпрі та області: дані щодо епідемічної ситуації

У водоймах Дніпропетровщини продовжують фіксувати бактерії, які можуть призвести до захворювань на гостру кишкову інфекцію.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на голову Дніпропетровської обласної ради Миколу Лукашука, міськраду та ДУ "Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ".

Через військові дії, спеку та інші зовнішні чинники показники стають дедалі гіршими — вода каламутна, є неприємний запах, перевищено рівень фосфатів, а також знижено рівень кисню.

Де небезпечно купатися у Дніпрі та області: дані щодо епідемічної ситуації, фото-1

"Воду з Дніпра категорично не рекомендується пити. Також я не раджу в ній купатися і  використовувати для поливу. Це пов'язано з тим, що вимірювані показники води перебільшені або мають гранично допустимі значення", — каже асистент кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища НТУ "Дніпровська політехніка" Павло Ломазов.

У департаменті парків та рекреації Дніпровської міськради нагадали про заборону купання і про те, що жоден з офіційних міських пляжів не був відкритий.

"Через заборону купання на пляжах відсутні рятувальники та пункти надання першої медичної допомоги. Пляж прибирають та підтримують у належному санітарному стані задля людей, які приходять загорати та займатися спортом. Також ми отримали інформацію, що кілька тижнів тому в акваторії річки Дніпро було виявлено холероподібний вібріон. Тож вкотре хочу закликати мешканців відповідально поставитись до свого здоров?я та утриматися від купання", — зазначила Катерина Гришина, представниця департаменту парків та рекреації Дніпровської міськради.

Загалом небезпечно купатися у Дніпрі в межах обласного центру та у Кам’янському. А також – у Самарі в Новомосковську, Кільчені в Підгородньому, річці Томаківка в зоні відпочинку на березі Миколаївського водосховища Марганця та в Кам’янському водосховищі у Верхньодніпровську.

За результатами лабораторних досліджень виявлені перевищення встановлених нормативів, визначених у додатку 11 ДСП № 173-96 "Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів" за індексом лактопозитивної кишкової палички. Індекс ЛКП у пробах води свідчить про загальну бактеріологічну забрудненість водойми. Купання в такій воді може викликати гострі кишкові інфекції у дітей та дорослих.

Кишкова паличка найактивніше розмножується у спеку. Збільшення її кількості у воді може бути викликане цвітінням синьо-зелених водоростей.

Загалом в області минулого тижня зареєстровано 201 випадок гострих кишкових інфекцій, що майже на рівні попереднього тижня.

Також за тиждень виявили 5 поодиноких випадків підозри на коклюш – у Дніпрі, Кривому Розі, Апостолівській громаді. Виявлено 3863 випадки ГРВІ, що на 15% більше показника минулого тижня. 284 мешканця захворіли на COVID-19, що на 136 випадків більше, ніж попереднього тижня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...