• Головна
  • Наймасованіша "шахедна" атака по Україні за всю війну: як спрацювала ППО та які наслідки
10:00, 31 липня

Наймасованіша "шахедна" атака по Україні за всю війну: як спрацювала ППО та які наслідки

Наймасованіша "шахедна" атака по Україні за всю війну: як спрацювала ППО та які наслідки

У ніч на 31 липня ворог атакував керованою авіаційною ракетою Х-59 із повітряного простору окупованої Херсонщини. Також запустив 89 ударних БпЛА типу «Shahed» із районів Єйськ, Сеща, Курськ, Приморсько-Ахтарськ. Основний напрямок удару – Київщина.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Повітряні сили ЗСУ.

Це одна із наймасованіших "шахедних" атак. Таку ж кількість «шахедів» ворог застосовував у новорічну ніч 1 січня 2024 року. Як тоді, сьогодні українська протиповітряна оборона вистояла і відбила масовану атаку ворожих безпілотників. 

Із 89-ти ударних БпЛА «Shahed-131/136», виявлених радіолокаційними підрозділами Повітряних Сил, збито усі 89! До відбиття повітряного нападу залучались мобільні вогневі групи усіх Сил оборони України, тактична авіація Повітряних Сил та армійська авіація Сухопутних військ, зенітні ракетні підрозділи та РЕБ Повітряних Сил. Також збито керовану авіаційну ракету Х-59, якою ворог атакував Миколаївщину. 

Наслідки атаки на Київщину

Головною ціллю агресора став Київ. На столицю України, на мирне місто, ворог спрямував багато десятків своїх безпілотників. Це була вже сьома атака Києва ворожими дронами у липні! Вона стала для столиці наймасованішою за 2024 рік за кількістю застосованих БпЛА. Повітряна тривога тривала понад 7 годин. Ворожі дрони заходили на Київ хвилями і практично з усіх можливих напрямків. 

На Київщині вночі внаслідок падіння уламків безпілотника загорівся житловий будинок Будівля частково зруйнована. Рятувальники ліквідували пожежу. Загиблих і травмованих немає 

Під час ранкової, другої хвилі повітряного удару дронами, ворожі БпЛА продовжили атакувати Київ хвилями з певних напрямків. Але жоден безпілотник своєї мети не досяг. Силами та засобами ППО було уражено ще кілька ворожих ударних дронів. Загалом, за ці дві хвилі разом в повітряному просторі Києва та на підступах до столиці було збито понад чотири десятки БпЛА противника. 

В Києві на цю хвилину попередньо без жертв та руйнувань. Влучань в об’єкти житлової та критичної інфраструктури не допущено. Постраждалих серед населення немає. Станом на 09:30 вже є інформація про пошкодження 13 приватних будинків в чотирьох районах Київщини. Уламками пошкоджені фасади, покрівлі дахів, вибиті вікна. В одному з цих будинків рятувальники ДСНС ліквідували пожежу. Оперативні групи продовжують роботи з фіксації та ліквідації наслідків ворожої атаки. Падіння більшості уламків БпЛА фіксуються поза межами населених пунктів. 

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...