• Головна
  • Argentem Creek Partners інвестує в Україну, портфоліо та відомі кейси компанії ACP
Промо
17:00, 26 липня

Argentem Creek Partners інвестує в Україну, портфоліо та відомі кейси компанії ACP

Промо
Argentem Creek Partners інвестує в Україну, портфоліо та відомі кейси компанії ACP, фото-1

Загальна інформація про Argentem Creek Partners

  • Міжнародна інвестиційна компанія Argentem Creek Partners LP була заснована у 2015 році американським фінансистом Деніелом Чепменом, свідчать дані на сайті https://parlament.ua/ru/companies/argentem-creek-partners-acp/
  • Спеціалізується на ринках, що розвиваються, в першу чергу надає кредити приватному бізнесу. Офіційна довідка про компанію і власників представлена на сайті https://file.liga.net/companies/argentem-creek-partners-acp
  • Argentem Creek Partners не боїться ризикувати та береться за проблемні проекти, від яких відмовляються інші кредитори. Вона рятує бізнес в тих випадках, коли звичайні інструменти вже не працюють.
  • Фахівці компанії прагнуть створити довгостроковий позитивний економічний вплив як для своїх інвесторів і отримувачів кредитів, так і для спільнот на місцях.
  • Наразі компанія має п'ять штаб-квартир в чотирьох країнах: Абу-Дабі (ОАЕ), Буенос-Айрес (Аргентина), Лондон (Велика Британія), Міннеаполіс та Нью-Йорк (обидва – США).
  • Працівники Argentem Creek Partners на 100% володіють акціями компанії.

Керівництво ACP

Argentem Creek Partners інвестує в Україну, портфоліо та відомі кейси компанії ACP, фото-2
  • Деніел Чепмен – засновник, генеральний директор та співдиректор з інформаційних технологій в компанії Argentem Creek Partners LP. Має більше 30 років досвіду ведення бізнесу та переговорів, в тому числі працюючи в таких гігантах, як JPMorgan Chase & Co. та Black River Asset Management (дочірня компанія Cargill, Inc.), йдеться в його профілі на Linkedin.
  • Джейсон Голд – партнер-засновник та головний трейдер.
  • Джон Паттон – партнер-засновник, курує напрямками: Азія, Африка, Близький Схід і Європа.
  • Естебан Чьяппе – партнер-засновник, очолює ринок Латинської Америки.
  • Маартен Терлоу – президент і співдиректор з інформаційних технологій. Приєднався до ACP у 2023 році, до цього працював в одній з найбільших фінансових установ Нідерландів – ABN AMRO Bank.

Найуспішніші проекти Argentem Creek Partners

Компанія інвестує, консультує та обслуговує проекти по всьому світу, здебільшого в Азії, Південній Америці та Східній Європі.

За майже 10 років свого існування Argentem Creek Partners допомогла понад 70 компаніям, а загальний обсяг її інвестицій в них перевищив 2,5 мільярди доларів США. Працюють ці компаній в багатьох галузях економіки, в тому числі на ринку природних ресурсів, в аграрному секторі та виробництві товарів.

Також фонд співпрацює з платформою Emerge9 Inc., орієнтованою на доступ неінституційних інвесторів до приватного інвестування.

Argentem Creek Partners інвестує в Україну, портфоліо та відомі кейси компанії ACP, фото-3

Крім того, компанія має дозвіл на надання фінансових послуг від Управління з регулювання фінансових послуг (FSRA) Abu Dhabi Global Market (ADGM), що є провідним міжнародним фінансовим центром на Близькому Сході.

Найбільш вдалі кейси ACP в Україні

Співпраця з Argentem стала справжнім рятувальним кругом для низки великих українських компанії, діяльність яких є важливою для наповнення державного бюджету, після початку збройної агресії Росії проти України в 2014 році – анексії Криму та вторгнення російських військ на Донбас. Допомога не припиняється і після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну в лютому 2022 року.

Зокрема, Argentem Creek Partners інвестувала в такі бізнеси в Україні:

  • Агрохолдинг "Мрія". Фонд викупив борги компанії в 2014 році, кола "Мрія" була вимушена оголосити дефолт. Після цього ACP допоміг холдингу з реорганізацією бізнесу, зробивши його прибутковим всього лише за чотири роки.
  • Енергетична компанія ДТЕК. Argentem Creek Partners інвестує в розвиток зеленої енергетики компанією. Зокрема, щодо облаштування вітрових та сонячних електростанцій.
  • Сталеливарна група компаній "Інтерпайп". ACP провела реструктуризацію системи продажів компанії після її відмови вести бізнес з російськими компаніями 10 років тому, що допомогло уникнути великих фінансових втрат від цього рішення.
  • Транспортно-експедиторська компанія "Лемтранс". Argentem інвестувала в оновлення потужностей компанії, даючи змогу залишатися одним з лідерів на ринку вантажних перевезень.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...