• Головна
  • Могли бути ще жертви: як "працював" підозрюваний у вбивстві Фаріон та який лист він написав напередодні
12:00, 26 липня

Могли бути ще жертви: як "працював" підозрюваний у вбивстві Фаріон та який лист він написав напередодні

Могли бути ще жертви: як "працював" підозрюваний у вбивстві Фаріон та який лист він написав напередодні

Вчора, 25 липня у Дніпрі затримали 18-річного підозрюваного у вбивстві мовознавиці Ірини Фаріон. Сьогодні суд обере йому запобіжний захід у Львові.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Міністра МВС Ігоря Клименка.

За його словами, у слідства є достатньо доказів стверджувати, що саме затриманий стріляв у Фаріон. Встановити його особу вдалося за фото зі смарткамер відеоспостереження. В ході розслідування встановлено та опрацьовано понад 80 людей, схожими зовні на вбивцю. Але всі докази вказали на хлопця, його затримали вдома.

Після прибуття із залізничного вокзалу у Львові, підозрюваний у вбивстві Фаріон пішов на Нову пошту, щоб отримати речі, у яких був одягнутий усі наступні дні. Відправив посилку сам собі з Дніпра. Саме в цьому одязі він вчинив вбивство. Серед одягу — панамка Patagonia.

Могли бути ще жертви: як "працював" підозрюваний у вбивстві Фаріон та який лист він написав напередодні, фото-1

Підозрюваний готувався до злочину протягом десяти днів. Слідство встановило, що у Львові він перед убивством змінив три помешкання. Всі оселі він обирав із балконами. Зловмисник приїхав до Львова 9 липня, 14 липня переїхав у іншу квартиру, а 18 липня, за день до убивства — на третю.

Також МВС повідомляє, що гільза знайдена на місці вбивства – спортивна, не бойова. Можливо, була придбана на чорному ринку.

Більшість камер відеоспостереження у мікрорайоні не працювали, бо не було електроенергії. Камера не захватила момент вбивства, воно відбувалося за рогом будинку Фаріон. Але видно, що підозрюваний зайшов в арку, одягнув червоні рукавички, повернувся і підійшов дуже близько до Фаріон. Зброю, ймовірно, носив у сумочці. Після пострілу втік. Через два дні, коли був парастас, він виїхав зі Львова до Дніпра потягом.

На випадок, якщо з ним, щось станеться, підозрюваний підготував лист. Експерти аналізують невідправлене повідомлення.

Могли бути ще жертви: як "працював" підозрюваний у вбивстві Фаріон та який лист він написав напередодні, фото-2

Могли бути ще жертви. Адже підозрюваний у вбивстві Фаріон шукав інформацію про інших публічних осіб, про що свідчать запити в його телефоні. Хлопець, за словами міністра МВС, вибрав своєю жертвою саме Фаріон тому, що вважав "найбільш беззахисною".

"Вона була сама беззахисна серед всіх. Ми вам показали його пошукову табличку, я можу одне прізвище вам відкрити, наступний кого він дивився - це нардеп Макс Бужанський", – сказав Клименко.

"З листувань ми знаємо звідки надходили гроші підозрюваному у вбивстві Фаріон. Через декілька місяців скажемо. Це рутинна робота. Мама, ймовірно, не знала чим займається син. Чи мав спільників у Львові? Інформація перевіряється", - розповів міністр МВС.

Також в телефоні затриманого зокрема знайшли документ із "Секретними інструкціями КГБ". Перевіряється зв'язок підозрюваного з російськими неонацистськими угрупованнями.

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру 18-річному мешканцю м. Дніпра у вчиненні умисного вбивства Ірини Фаріон (ч. 1 ст. 115 КК України).

За словами генпрокурора Антона Войтенка, на цій підставі прокурори погодили клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Зазначимо, що В'ячеслав поводився не схоже на вбивцю. Він добре навчався та грав у футбол. Рідні та знайомі досі не можуть повірити, що він міг таке зробити.

"Живе з мамою, дуже порядний хлопець. Він гарно вчиться, ніколи б не подумав, що він може таке зробити. Я впевнений, що він такого не робив. Як я знаю, він нікуди не виїздив за останній час, моя мама спілкується з його мамою, то не було такої інформації, що він виїздив кудись", – сказав його товариш.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...