• Головна
  • Атака по енергооб'єктах та дефіцит: як в Україні сьогодні вимикатимуть світло
11:00, 26 липня

Атака по енергооб'єктах та дефіцит: як в Україні сьогодні вимикатимуть світло

Атака по енергооб'єктах та дефіцит: як в Україні сьогодні вимикатимуть світло

Сьогодні, 26 липня, заходи обмеження триватимуть до кінця доби. З 7:00 до 13:00, з 18:00 до 20:00 і з 23:00 до 24:00 буде застосовуватись одна черга відключень. З 13:00 до 18:00 і з 20:00 до 23:00 – дві черги.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Укренерго.

В компанії нагадали, що споживачі кожної області, які не належать до переліку об’єктів критичної інфраструктури, розділені на 6 черг (груп). Застосування обмежень до трьох черг означає, що для половини споживачів у кожному регіоні одночасно застосовані погодинні відключення. Якщо застосовано більше, ніж три черги графіків – обмеження розповсюджуються на більшу кількість споживачів.

"Причина – дефіцит енергії в енергосистемі України внаслідок 8 російських масованих атак, які ворог здійснив на об’єкти енергетики з початку року. Внаслідок цього країна втратила 9 ГВт виробничої потужності українських електростанцій. Така потужність дорівнює споживанню влітку у пікові години таких європейських країн як Нідерланди, Фінляндія або разом Словаччини, Литви, Латвії та Естонії", - пояснили в компанії.

Також в Укренерго розповіли, що сьогодні вночі російські БПЛА атакували енергооб’єкти в Житомирській та Чернігівській областях. Через пошкодження обладнання знеструмлювалось понад 68 тисяч споживачів в окремих районах Житомирської та Київської областей. На ранок без світла залишались близько 30 тисяч споживачів на Житомирщині та Київщині. Триває процес відновлення енергопостачання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...