• Головна
  • "Значні екологічні наслідки": еколог пояснив причини обміління Дніпра та мор риби
12:00, 25 липня

"Значні екологічні наслідки": еколог пояснив причини обміління Дніпра та мор риби

"Значні екологічні наслідки": еколог пояснив причини обміління Дніпра та мор риби

На пляжах у Дніпрі різко впав рівень води - вона відійшла від берега на кілька десятків метрів. Також спостерігається мор риби.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Суспільне та Укргідрометцентр.

Масовий мор риби зафіксували у річці Дніпро на Монастирському острові та в парку "Сагайдак". Повідомляють, що берег пляжу вкритий мертвими мальками. Через це там стоїть сморід. На Гребній Косі на Перемозі схожа ситуація. Там гине велика риба. Рибини довжиною приблизно в 40 сантиметрів лежать на березі річки. Мор відбувається і у воді.

За словами еколога Олексія Ангурця, риба гине внаслідок забрудненості Дніпра та спеки.

"Проблемою є очищення побутових стоків. Водоканали є одними з найбільших забруднювачів річки Дніпро. Потрібно чітко розуміти причину, чи не було якесь там забруднення, скид", — сказав він.

Ангурець також розповів, що на зниження рівня води у Дніпрі впливає тривала спека та регулювання річки греблями.

"Через штучні водосховища течія у водоймі не може рухатись природно, тому це негативно впливає на стан річки. Це має значні екологічні наслідки", - вважає еколог.

Схожу причину розповіли і в Укргідрометцентрі.

"Внаслідок спустошення Каховського водосховища та входження р. Дніпро в старе природне русло, рівні води значно нижчі за відмітки водозаборів у Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській областях", - йдеться в повідомленні.

Рівень Дніпра помітно впав як на пляжах, так і на набережній. До того ж вода позеленіла та почала виділяти неприємний запах.

Щоб цього не було, еколог радить стежити за станом річки, фахово оцінювати і розробляти програми з його поліпшення, зменшувати забруднення. Адже Дніпро забезпечує водою 2/3 України.

"Щоб зберегти найбільшу річку країни, треба оновити системи очищення води у всіх областях, які отримують водопостачання з її ресурсів", - заявив Ангурець.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...