• Головна
  • Великий обмін полоненими: серед звільнених - військові з Дніпропетровщини
21:00, 17 липня

Великий обмін полоненими: серед звільнених - військові з Дніпропетровщини

Великий обмін полоненими: серед звільнених - військові з Дніпропетровщини

17 липня, ще 95 захисників були звільнені з російського полону. Це воїни ЗСУ, Нацгвардії, прикордонники. Серед них - вісім мешканців Дніпропетровщини.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

За інформацією ДніпроОВА, на Батьківщину повернуто Героїв з Новомосковського, Павлоградського, Дніпровського районів. Також чоловіка - нацгвардійся Ігоря дочекалася Анастасія з Криворіжжя. Про те, що його обміняли вона дізналася з SMS-повідомлення. Спершу не повірила, доки не почула його голос. Одразу після цього вирушила до реабілітаційного центру, у якому наразі перебуває Ігор.

Великий обмін полоненими: серед звільнених - військові з Дніпропетровщини, фото-1

"Я кожен тиждень виходила на мітинги, аби полонені повернулись додому і далі продовжуватиму. І з чоловіком ми ходитимемо, доки не повернуть всіх наших хлопців", — розповіла вона Суспільному.

За словами Анастасії, Нацгвардієць потрапив у полон у травні 2022 року. До того часу він тримав оборону Азовсталі. Крім дружини на його повернення чекав дворічний син. Коли Ігор поїхав на ротацію, дитині було лишу вісім днів.

Зазначимо, що звільнені полонені відразу направилися в медичні заклади, щоб пройти огляд лікарями та встановити ступінь їх здоров’я. Представник Головного управління розвідки Андрій Юсов заявляв, що повернуті українці мають проблеми з вагою, ускладнення після поранень, які неправильно лікувалися, а також є онкохворий та хворий на туберкульоз. Всіх чекає тривалий процес реабілітації та відновлення.

Зазначимо, що від початку повномасштабного вторгнення це вже 54-й обмін полоненими. Загалом з ворожої неволі Координаційному штабу вдалося повернути 3405 людей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...