• Головна
  • Купання у водоймах Дніпропетровщини небезпечне через наявність кишкової палички
16:00, 17 липня

Купання у водоймах Дніпропетровщини небезпечне через наявність кишкової палички

Купання у водоймах Дніпропетровщини небезпечне через наявність кишкової палички

Минулого тижня у водоймах Дніпропетровської області, таких як річки Кільчень, Дніпро, Томаківка, Вовча та Самара, було зафіксовано наявність бактерій та кишкової палички, які можуть викликати гострі кишкові інфекції.

Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Це попередження стосується пляжів на Монастирському острові, у Придніпровську, Підгородньому, Кам’янському, Павлограді, Новомосковську, Верхньодніпровську, а також у Миколаївському водосховищі у Марганці та Кам’янському водосховищі.

«Минулого тижня в регіоні було зафіксовано 182 випадки гострих кишкових інфекцій. Купання у водоймах, де виявлено бактерії, може становити серйозну загрозу для здоров’я», – зазначив Лукашук.

Крім того, ситуація з іншими інфекційними захворюваннями залишається контрольованою. Захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції перебуває на міжсезонному рівні. За тиждень зафіксували 6 випадків кашлюку. Зареєстровано 3082 випадки ГРВІ, що на 1% менше, ніж попереднього тижня, та 131 випадок COVID-19.

«Закликаю всіх мешканців регіону бути уважними до свого здоров’я та дотримуватись рекомендацій медиків. Відпочинок біля води – це завжди приємно, але він має бути безпечним», – підсумував Лукашук.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...