• Головна
  • Щороку планета стає спекотнішою: невтішний прогноз
16:30, 17 липня

Щороку планета стає спекотнішою: невтішний прогноз

Щороку планета стає спекотнішою: невтішний прогноз

17 липня пік спеки в Україні і за прогнозами вчених це ще не кінець. Ще більш пекельна спека може наздогнати Землю протягом вже п'яти років.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Дослідники попереджають, що найближчим часом ми зіткнемося з безпрецедентними змінами клімату.  Про це йдеться у новому звіті Global Annual to Decadal Climate Update. Вчені також попереджають про те, що якщо людству не вдасться скоротити кількість викидів парникових газів до нуля - дедалі поганіші показники залишаться за межами цього десятиліття.

Вчені припускають, що протягом наступних п'яти років Земля невблаганно подолає критичний температурний поріг. Учені не знають, який саме, але впевнені, що один із наступних 5 років майже напевно стане найспекотнішим за всю історію нашої планети. 

Крім того, дослідники вважають, що існує ймовірність, що в один із трьох років ми подолаємо вирішальний поріг глобального потепління в 1,5°C.

Речниця Укргідрометцентру Наталія Птуха також повідомила, що спека на планеті з кожним роком може тільки посилюватися. Такі тенденції наразі спостерігаються не тільки в Україні та Європі, а й в Америці.

"Наприклад, такі умови прослідковувалися не тільки на території України і південно-східної Європи, але і на західному узбережжі США також були зафіксовані максимально високі значення температур, абсолютні максимуми за всю історію спостережень для певних метеостанцій. І така тенденція зберігається, і з року в рік періодів з теплою погодою, з хвилями тепла стає дедалі більше, а періодів з холодною погодою стає все менше. Така залежність є, і кліматологи всього світу про це говорять", – зазначила Наталія Птуха.

Синоптикиня зауважила, що протягом останнього року, кожного місяця метеорологи фіксували аномально високі температури. Рекордні значення термометрів були практично по всій земній кулі, а зимові температури виявилися на 1,5 градуса вищими за прогнозовані.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...