• Головна
  • Індекс зміни клімату - надзвичайний: в Укргідрометцентрі пояснили причину спеки
13:00, 15 липня

Індекс зміни клімату - надзвичайний: в Укргідрометцентрі пояснили причину спеки

Індекс зміни клімату - надзвичайний: в Укргідрометцентрі пояснили причину спеки

З 12 по 16 липня на території України фіксують нові рекордні значення температури, близькі до абсолютних максимумів. І згідно зі значеннями індексу, вони надзвичайні і обумовлені змінами клімату.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Український гідрометеорологічний центр.

Показники температурної аномалії та індексу зміни клімату (CSI) демонструють частоту виникнення певних температур при зміні клімату. 5 рівень означає, що температура трапляється щонайменше в 5 разів частіше у порівнянні зі світом без забруднення вуглецем, викликаним діяльністю людини.

Індекс зміни клімату - надзвичайний: в Укргідрометцентрі пояснили причину спеки , фото-1

"Цю температуру було б дуже важко зустріти у світі без змін клімату — не обов'язково неможливо, але дуже малоймовірно. Аналогічно, CSI рівня 4 означає, що ймовірність виникнення температури щонайменше в 4 рази вища, і так далі.

Наприклад, припустимо, що раніше температура 34°С у червні у вашій місцевості траплялася в середньому один раз на рік. Якщо зміна клімату зумовила, що зараз 34°С трапляється в середньому три дні кожного червня, то частота (або ймовірність) її виникнення збільшилася в 3 рази. Виходячи з цього підрахунку, кожен раз, коли ми бачимо 34°С вдень у червні у вашій місцевості, йому присвоюється значення 3", - пояснили в Укргідрометцентрі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...