• Головна
  • "Прибрати геноцидні графіки": на Дніпропетровщині люди вийшли на мітинг через відключення світла
13:30, 12 липня

"Прибрати геноцидні графіки": на Дніпропетровщині люди вийшли на мітинг через відключення світла

"Прибрати геноцидні графіки": на Дніпропетровщині люди вийшли на мітинг через відключення світла

Сьогодні у Кам'янському на Дніпропетровщині мешканці прийшли на спланований мітинг проти ненормованого вимикання світла. Вони розуміють, що відключення світла зараз це вимушений захід, але хочуть привернути увагу до того, що відбувається плутанина у групах.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Акція відбувається на вулиці Моршинській біля адмінбудівлі енергетиків ДТЕК. Містяни вийшли на протест через тривалі відключення світла з постерами: "17 годин без світла", "Світло місту, а не еліті", "Енергоцид від ДТЕК", "Прибрати геноцидні графіки". Також присутні промовляли гасло: "Ми вимагаємо свої права".

Учасники акції вважають, що графіки відключення для них несправедливі. Деякі поскаржилися, що впродовж дня світло буває по 4 години, а майже 20 годин — воно відсутнє. Вони вимагають зробити графіки відключень більш лояльними, наголошують що в інших містах не так жорстко вимикають, як приклад наводять Вінничину.

"Ми закликаємо розібратися, чому так відбувається. Ми розуміємо, що нам доведеться жити з відключеннями і далі, але закликаємо осіб, які приймають рішення, зробити так, щоб відключення світла були більш справедливими для всіх абонентів. Введення 6 груп було потрібно для того, щоб розподіли були більш справедливими, а в нас це стало просто формальністю", - заявили активісти.

В компанії ДТЕК також не дали реакцій на мітинг. Проте з початку відключень, там запевняють, що через ворожі атаки ситуація зі світлом важка і є дефіцит електроенергії.

"Енергетики 24/7 роблять все можливе, щоб кожен вдома мав світло. Тільки так разом і спільними діями ми зможемо вистояти і перемогти ці темні часи!", - запевняють в ДТЕК.

Обурюються люди давно в мережі. На їх незадоволення сьогодні відповів нардеп Олексій Кучеренко.

"Звинуватити тут когось неможливо. Просто треба зрозуміти. Система, яка будувалася для стабільного, безперервного та надійного електрозабезпечення, де кожне відключення розглядалося як надзвичайна подія, не може миттєво перетворитися в систему перманентного аварійного живлення.

Розумію всі емоції та всі обурення. Просто це «ціна війни» і ворог це дуже добре розуміє", - написав він.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...