• Головна
  • "До 70% споживачів у кожній області": в Укренерго розповіли про графіки відключень світла на сьогодні
11:30, 12 липня

"До 70% споживачів у кожній області": в Укренерго розповіли про графіки відключень світла на сьогодні

"До 70% споживачів у кожній області": в Укренерго розповіли про графіки відключень світла на сьогодні

Сьогодні, 12 липня, через спеку споживання стабільно високе. Тому графіки відключення діятимуть протягом доби та збільшаться з 14:00.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Укренерго.

З 14:00 до 24:00 – для компенсації дефіциту енергії в системі будуть задіяні чотири черги графіків погодинних відключень, в інші години – три черги. Чотири черги – обмеження до 70% споживачів у кожній області.

Дні ДТЕК коли три і чотири черги застосовуються – світло-сіра зона. Тому Дніпропетровщина може по дві години бути зі світлом, а сім - без.

Споживання електроенергії в країні – на максимальній позначці для літнього періоду. Причина – аномальна спека в Україні та Європі при значному дефіциті енергії в українській енергосистемі внаслідок російських масованих ударів.

З початку року росіяни здійснили 8 масованих атак на енергосистему. Внаслідок цього країна втратила 9 ГВт виробничої потужності українських електростанцій. Така потужність дорівнює споживанню влітку у пікові години таких європейських країн як Нідерланди, Фінляндія або разом Словаччини та країн Балтії.

"Температура по країні перевищує +33 С. За прогнозом Диспетчерського центру «Укренерго», сьогодні на максимумі споживання залишатиметься високим та значно перевищує наявну потужність в системі для його покриття", - йдеться в повідомленні.

Також в енергокомпанії розповіли, що сьогодні з 00:00 до 06:00 для зменшення обсягу дефіциту «Укренерго» залучало аварійне постачання від енергосистеми Польщі. Увечері планується залучати аварійне постачання з європейських країн для підтримки резервів в системі та зменшення дефіциту енергії. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...