• Головна
  • Тариф на електроенергію в Україні: коли може збільшитись
10:00, 12 липня

Тариф на електроенергію в Україні: коли може збільшитись

Тариф на електроенергію в Україні: коли може збільшитись

У липні повторного зростання тарифу на електроенергію не передбачається в Україні. Він і надалі складатиме 4,32 гривні за кіловат-годину.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на першого заступника голови Комітету енергетики та ЖКП, нардепа Олексія Кучеренка.

Він дав запит міністру енергетики Герману Галущенку щодо вартості електроенергії. У відповіді стало відомо, що тариф на електроенергію не будуть переглядати до 1 травня 2025 року. Тобто наступне підвищення ціни можливе тільки після зазначеної дати.

"Ціна на електричну енергію для побутових споживачів згідно Постанови №632 затверджена до 30.04.2025. Тобто до закінчення осінньо-зимового періоду 2024/2025 років тариф на електроенергію для побутових споживачів переглядатись не буде", – йдеться у відповіді міністра енергетики.

Також стало відомо, що діючий тариф в 4,32 грн розраховано, враховуючи вартість генерації електроенергії атомними та гідроелектростанціями.

"Основними причинами зростання фактичної повної собівартості електроенергії вираженого у грн за 1 кВт·год за період 2019-2024 року є суттєве зниження відпуску електроенергії внаслідок окупації російською федерацією Запорізької АЕС (при цьому АТ "НАЕК "Енергоатом" продовжує нести витрати на заробітну плату, соціальні виплати персоналу АЕС, та витрати на електроенергію для станції для підтримання систем безпеки АЕС), суттєве збільшення вартості ядерного палива та інших витратних матеріалів, що закуповуються за кордоном, переоцінка активів компанії, вплив інфляційних процесів та збільшення курсу іноземної валюти", — сказано у листі Міненерго.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...