• Головна
  • Дніпропетровщина - №1 за кількістю скарг: в Україні перевірять справедливість відключень світла
15:30, 11 липня

Дніпропетровщина - №1 за кількістю скарг: в Україні перевірять справедливість відключень світла

Дніпропетровщина - №1 за кількістю скарг: в Україні перевірять справедливість відключень світла

Найближчим часом Держенергонагляд перевірить застосування українськими обленерго графіків погодинних відключень. Першою на черзі - Дніпропетровщина, де місцева жителька створила петицію, звинувативши ДТЕК в "дискримінації" та попросивши владу втрутитися в ситуацію щодо "нерівномірного" розподілу електроенергії.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Державну інспекцію енергетичного нагляду.

Держенергонагляд тримає на постійному контролі питання застосування графіків погодинних відключень.

"Ми уважно відстежуємо потік звернень громадян щодо несправедливого розподілу. І вже бачимо декілька областей, де, вочевидь, найближчим часом відбудеться поглиблена перевірка. На місцях буде вивчатись, як саме оператор системи розподілу дотримувався принципу соціальної справедливості під час розподілу електроенергії", – зазначив голова Держенергонагляду Руслан Слободян.

Він зауважив, що наразі Дніпропетровщина в лідерах за кількістю скарг. Тому поглиблена перевірка розпочнеться саме з цієї області, після чого відбудеться ще у 5 – 6 регіонах.

При цьому Слободян зазначив, що графіки погодинних відключень можуть не дотримуватися через те, що на стабілізаційні відключення припадають аварійні, спричинені, зокрема, спекою.

"Водночас, є обґрунтовані підозри, що деякі оператори системи розподілу (обленерго) не зовсім правильно застосовували графіки погодинних відключень. Це ми ретельно перевіримо. За результатами буде видано відповідні приписи про усунення порушень з рекомендаціями щодо подальшого їх уникнення", – повідомив він.

Що передувало надмірній увазі до Дніпропетровщини

Жителька Дніпра Світлана Тернова створила петицію на сайті Кабміну, в якій просять втрутитися в ситуацію щодо "нерівномірного" розподілу електроенергії. Написала її від імені жителів обласного центру.

"Ми мешканці міста Дніпро, просимо втрутитися у катастрофічну ситуацію, що склалася через нерівномірний та дискримінаційний розподіл електроенергії компанією ДТЕК ДНІПРОВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ. Ми змушені боротися за свої базові права, адже дії цієї приватної компанії перетворили наше життя на справжнє випробування. Наразі деякі будинки та вулиці мають стабільне електропостачання, тоді як інші залишаються без світла від 7 до 18 годин на добу протягом тижня. Особливо важко це відчувається для мешканців груп 1 та 5, які постійно залишаються без електроенергії понад 16 годин на добу. Це неприпустимо! Компанія ДТЕК, замість того щоб забезпечувати справедливий розподіл ресурсів, займається відвертою дискримінацією та геноцидом наших громадян", - йдеться в петиції.

Також авторка заявила про ігнорування наказу Міненергетики від 15.10.2015 № 654, який встановлює максимальну тривалість відключення електроенергії до 6 годин на добу, є відвертим знущанням над громадянами.

"Постійні та тривалі відключення призводять до знищення побутової техніки, псування продуктів харчування та ліків, створюють небезпечні умови в періоди сильної спеки та погіршують якість життя людей", - зазначається в петиції, яка станом на 11 липня набрала близько 8 тис. голосів з 25 тис. необхідних.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...