• Головна
  • Нові графіки відключення світла: в ДТЕК розповіли для чого світло-сірі зони та коли вони діють на Дніпропетровщині
20:30, 10 липня

Нові графіки відключення світла: в ДТЕК розповіли для чого світло-сірі зони та коли вони діють на Дніпропетровщині

Нові графіки відключення світла: в ДТЕК розповіли для чого світло-сірі зони та коли вони діють на Дніпропетровщині

ДТЕК Дніпровські електромережі щовечора отримує розпорядження від “Укренерго” щодо кількості черг, які повинні вимкнути. На нього впливає кількість навантаження на енергосистему і погодні умови. Відповідно до цього формуються графіки погодинних відключень.

Про це розповів генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук в пресцентрі Відкритого, передає редакція сайту 056.

Після ворожих атак у лютому та березні поточного року енергосистема зазнала суттєвих проблем. Теплова генерація пошкоджена майже на 80%. А влітку додалися ще й ремонтні роботи. Тому виник дефіцит у виробництві електроенергії і як наслідок – обмеження її споживання для абонентів.

"Графіки погодинного відключення існують вже давно, навіть до війни вони складались для балансування енергосистеми. Єдине, що таких проблем, як маємо зараз – до війни не було. Усі графіки погоджуються з військовою адміністрацією та “Укренерго”. Ось ці 6 черг встановлюються для того, щоб покрити 75% від об’ємів, які споживає регіон.

При введенні однієї або двох черг ми мали більш-менш стабільний графік – 4 години немає світла, 8 – є. З цього тижня ми отримали команду від “Укренерго” вводити по 4 черги відключень в часи найбільшого навантаження. А вчора ми отримували команду по введенню трьох черг, яка постійно переносилась на кілька годин. Та завдяки сонячному дню вдалось збалансувати і залишитись на двох лише чергах відключень.

Ми завжди намагаємось балансувати, тому з червня введено світло-сірі зони погодинних відключень. Сіра зона – це вимкнення світла, а світло-сіра – можливе відключення, вона випадає між чергами або під час переключень, коли застосовується 3 чи 4 черги.

Коли три і чотири черги застосовуються – світло-сіра зона діє постійно. Коли застосовуються дві черги – тільки сіра підпадає під відключення. Під час білої зони – електроенергія гарантована", - пояснив Терещук.

Також він розповів, що найбільше скарг ДТЕК отримує через відхилення часу подачі світла. Але мало хто розуміє, що на це впливають і аварійні ситуації. У Дніпропетровській області лише близько 50-60% відключень робляться автоматично, всі інші – вручну енергетиками.

Протягом доби він може коригуватися залежно від балансу електроенергії. Достовірне інформування щодо черг та графіків відключень здійснюється на офіційному сайті “ДТЕК Дніпровські електромережі” або у чат-боті (Вайбер, Телеграм) ДТЕК.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...