• Головна
  • «Зливав» фсб паролі блокпостів на Дніпропетровщині: яке покарання отримав зрадник
16:00, 5 липня

«Зливав» фсб паролі блокпостів на Дніпропетровщині: яке покарання отримав зрадник

«Зливав» фсб паролі блокпостів на Дніпропетровщині: яке покарання отримав зрадник

Навесні 2022 року 31-річний мешканець Юр’ївського району Дніпропетровської області (зараз – частина Павлоградського району) «зливав» фсб паролі блокпостів регіону. На той момент чоловік працював у місцевому підрозділі ДСНС.

Про це повідомляє редакція сайту 056 із посиланням на Управління СБУ у Дніпропетровській області.

За матеріалами СБУ зрадник отримав строк у 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За даними слідства, чоловік передав російській спецслужбі декілька паролів та інструкцію щодо перетину блокпостів під час комендантської години. Також він шпигував за пунктами найбільшого зосередження особового складу та військової техніки ЗСУ. 

Розвіддані потрібні були окупантам для планування бойових операцій, у тому числі із залученням диверсійно-розвідувальних груп. Контррозвідники СБУ затримали зрадника у березні 2022 року.

«Як встановило розслідування, експосадовець з власної ініціативи вийшов на фсб через прокремлівського блогера Юрія Подоляку, з яким він листувався на його Telegram-каналі. Після дистанційного вербування ворожий пропагандист виступав у ролі «зв’язкового» між агентом та його куратором – кадровим співробітником фсб. Для комунікації агент створив фейковий акаунт, який використовував в анонімному чаті популярного месенджера», - зазначили у пресслужбі СБУ.

Суд визнав зловмисника винним за другою частиною статті 111 Кримінального кодексу України: державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану. Вирок – 15 років тюрми з конфіскацією майна. Свою вину чоловік не визнав.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...