• Головна
  • Мешканець Дніпра планував захопити Верховну Раду: СБУ затримала його разом із поплічниками
14:42, 1 липня

Мешканець Дніпра планував захопити Верховну Раду: СБУ затримала його разом із поплічниками

Мешканець Дніпра планував захопити Верховну Раду: СБУ затримала його разом із поплічниками

Служба безпеки України викрила групу «громадських активістів», які готували низку провокацій у Києві. Серед затриманих організаторів виявився житель Дніпра.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Службу Безпеки України.

За даними слідства, групу очолював співзасновник громадської організації, яка ще з 2015 року відома своїми антиукраїнськими акціями. Зловмисники планували зібрати людей у середмісті Києва, оголосити про “усунення від влади” чинного військово-політичного керівництва України, а потім захопити будівлю Верховної Ради, заблокувавши її роботу.

Щоб реалізувати свій план, організатори залучили спільників з інших регіонів, зокрема з Дніпра. Вони комунікували між собою через різні месенджери та зустрічалися групами по три особи для конспірації. Інформацію про “заворушення” в Києві планували поширювати через вітчизняні та іноземні інформресурси, сподіваючись дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в Україні.

СБУ викрила протиправні наміри групи, задокументувала їхню підривну діяльність і затримала організаторів. Під час обшуків у помешканнях провокаторів було виявлено зброю та боєприпаси, мобільні телефони, комп’ютерну техніку та чорнові записи з доказами злочинних дій.

Затриманим оголошено підозру за дії та заклики до дій, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади. Їм загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...