• Головна
  • Понад півсотні повідомлень про пошкодження майна: як виглядає місце влучання та фіксація наслідків у Дніпрі
10:00, 1 липня

Понад півсотні повідомлень про пошкодження майна: як виглядає місце влучання та фіксація наслідків у Дніпрі

Понад півсотні повідомлень про пошкодження майна: як виглядає місце влучання та фіксація наслідків у Дніпрі

У понеділок, 1 липня, ворог атакував Дніпро ракетами. Через російську атаку у житловому районі потрощені будівлі, автівки, магазини. На місці влучання правоохоронці розгорнули мобільний пункт прийому звернень громадян.

Про це повідомляє редакція сайту 056. 

Внаслідок сьогоднішньої нічної атаки до міських закладів Дніпра звернулося дві особи. Чоловік 82 роки та жінка 33 роки. Їм надана медична допомога. Лікуватися будуть амбулаторно.

Станом на ранок надійшло 55 повідомлень про пошкодження майна людей. Про це повідомляє поліція Дніпропетровської області. 

На місці працюють слідчо-оперативні групи поліції, які документують воєнні злочини з боку країни-агресора. Правоохоронці обходять пошкоджені будинки, оглядають руйнування й надають допомогу постраждалим.

Голова Дніпропетровської військової адміністрації Сергій Лисак показав, який вигляд мають оселі дніпрян після нічної атаки російської армії.

Сергій Лисак нагадав, що держава підтримує тих, чиє житло понівечене через ворожий терор. Працює програма "єВідновлення". 

Вона передбачає компенсацію за пошкоджене майно – до 500 тис грн. Якщо ж квартира або будинок знищені – оформилюють сертифікат на нові квадратні метри.

Подати заявку можна онлайн – через портал Дія. Там слід описати руйнування та прикріпити документи.

В області виплату на ремонт вже отримали майже 2,5 тис родин. Сертифікати – 46.

Директор департаменту житлового господарства ДМР Сергій Файфер повідомив, що на даний час відомо про 10 пошкоджених будинків, близько 150 вікон та одну покрівлю. Наразі тривають роботи тривають. 

На всіх будинках, які обслуговує КП розмістили обʼяви з інформацією — щодо пошкоджених вікон у житлових квартирах звертатися за номером телефону: 067 290 9139, КП "Жилсервіс-5".

Роботи розпочали з 7 години ранку, понівечені вікна забивають плівкою на деякий час, надалі їх будуть замінювати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...