• Головна
  • «Переплатив» за автомобіль та спричинив тяжкі наслідки: на Дніпропетровщині судитимуть посадовця ДСНС
11:30, 28 червня

«Переплатив» за автомобіль та спричинив тяжкі наслідки: на Дніпропетровщині судитимуть посадовця ДСНС

«Переплатив» за автомобіль та спричинив тяжкі наслідки: на Дніпропетровщині судитимуть посадовця ДСНС

На Дніпропетровщині судитимуть начальника аварійно-рятувального загону спеціального призначення ДСНС. Він «переплатив» 2,3 млн грн під час закупівлі евакуаційного автомобіля, чим спричинив тяжкі наслідки.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на ДБР.

Встановлено, що у 2022 році підрозділ ДСНС уклав контракт на майже 27 млн гривень з приватним підприємством для придбання евакуаційного автомобіля. Згідно з постановою Кабінету Міністрів України, на період воєнного стану під час подібних закупівель на потреби сектору безпеки й оборони скасовуються деякі обов’язкові платежі.

Проте фігурант допустив включення цих платежів до загальної суми вартості евакуаційного автомобіля. Таким чином переплата склала понад 2,3 млн грн.

З метою відшкодування збитків нанесених державі подано цивільний позов. Начальник аварійно-рятувального загону обвинувачується в неналежному виконанні службовою особою своїх службових обов'язків, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...