• Головна
  • Спортивний клуб «Дніпро-1» на межі зникнення: коментарі керівництва та перспективи команди
14:00, 27 червня

Спортивний клуб «Дніпро-1» на межі зникнення: коментарі керівництва та перспективи команди

Спортивний клуб «Дніпро-1» на межі зникнення: коментарі керівництва та перспективи команди

Спортивний клуб «Дніпро-1» може повторити долю свого попередника – клубу «Дніпро», і припинити своє існування. Попри попередні заперечення щодо зв’язку з Ігорем Коломойським як інвестором, ситуація навколо клубу залишається напруженою.

Про це повідомляє редакція сайту 056. 

Про можливий кінець існування команди вперше відкрито заявив комерційний директор «Дніпра-1» В'ячеслав Фрідман. 

Втрата лідерів та фінансові труднощі

Сигналами, що вказують на можливе припинення діяльності клубу, стали переходи ключових гравців до інших команд. Зокрема, Олександр Піхальонок, Олексій Гуцуляк, Богдан Волинець та Олександр Сваток вже знайшли нові клуби. Фінансова ситуація «Дніпра-1» залишається критичною, про що розповів В'ячеслав Фрідман в інтерв’ю з «ТаТоТаке».

«У нас є кошти, але на весь сезон їх не вистачить. Так, можна намагатися боротися за групу єврокубка, можна продавати лідерів, які залишаються на контракті, але чи є сенс битися в агонії? Легше роздати борги і не мучитися. Закрити проєкт солідно - без скандалів та судів, просто через відсутність коштів на подальше існування. Якщо «Дніпро-1» не дихатиме, буде потрібно набратися сміливості та констатувати смерть», - заявив Фрідман.

Пошук інвесторів та надія на порятунок

Водночас Фрідман повідомив, що клуб узяв тиждень для пошуку рішення. Переговори з двома потенційними інвесторами тривають. Збір команди заплановано на 6-7 липня, а тренування мають відбутися в Ужгороді. Домашньою ареною для єврокубків заявлений стадіон у словацькому Кошице.

«Ми не збираємося робити радикальних заяв. Припускаючи сумний фінал, я говорив про найгірший варіант, але це не означає, що ми нічого не робимо. Ситуація складна, але ми сподіваємося на оптимістичну розв'язку», - додав Фрідман.

Позиція УПЛ та майбутнє тренерського штабу

Президент Української Прем’єр-Ліги Євген Дикий підтвердив, що офіційних документів про припинення існування «Дніпра-1» ще не надходило.

«Офіційно до УПЛ ще не надходило документів про те, що «Дніпро-1» припиняє існування», - заявив Дикий.

Поширюються також чутки про можливі зміни у тренерському штабі та складі команди. Зокрема, головний тренер Юрій Максимов може очолити «Чорноморець», а Андрій Русол розглядається як кандидат на посаду в «Карпатах». Півзахисник Ігор Когут повідомив, що футболісти чекають на вирішення долі команди до 1 липня. У разі припинення існування «Дніпра-1», його місце в УПЛ може зайняти ужгородський «Минай», а в кваліфікації Ліги Конференцій – «Рух».

Ситуація залишається невизначеною, але керівництво клубу та вболівальники сподіваються на позитивне вирішення питання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...