• Головна
  • Не втрачаючи надію, брала участь в акціях та мітингах: Оксана Латанська діждалась з полону сина
15:30, 26 червня

Не втрачаючи надію, брала участь в акціях та мітингах: Оксана Латанська діждалась з полону сина

Не втрачаючи надію, брала участь в акціях та мітингах: Оксана Латанська діждалась з полону сина

У день, коли Кривий Ріг відзначав річницю повномасштабного вторгнення російських військ, Оксана Латанська мати захисника Віталія Сенченка, отримала новину, що її син зник. Проте вона, вірила і не втрачаючи надію, постійно брала активну участь у акціях, спрямованих на підтримку та звільнення полонених військових.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

24-річний військовий Віталій Сенченко служив у криворізькій бригаді НГУ. У квітні 2022 року Віталій переплив морську затоку, щоб дістатися «Азовсталі» та стати на її захист. Опинився у полоні після тривалої оборони Маріуполя, яка тривала 86 днів.

Віталія було визнано полоненим у червні 2022 року, але в лютому 2024 року йому було видано повістку в розшук за ухилення від військової служби. Проте вона висловила впевненість у тому, що її син повернеться і пообіцяла відвідати ТЦК після його повернення. Не зупиняючить, вона боролася за його повернення.

Не втрачаючи надію, брала участь в акціях та мітингах: Оксана Латанська діждалась з полону сина, фото-1

І 25 червня 2024 року Віталія обміняли. Перші слова, які вона почула по телефону від сина: "Мамо! Я вдома, я в Україні!". Жінка весь цей час подівалася, вірила, чекала, готувалася. Та все одно його фраза прозвучала несподівано.

"Два роки, один місяць і один тиждень ворожої неволі після 86-ти пекельних днів оборони Маріуполя... Їх вкарбовано в нашу пам'ять, їх вирізьблено зазубреним іржавим осколком по живих серцях матері, сестри, бабусі, друзів, знайомих і геть незнайомих, але небайдужих людей. Вони в минулому, але ані забути їх, ані пробачити.

Вже незабаром я обійматиму тебе, мій сину, і дякуватиму Богові, що зберіг, захистив, повернув. А зараз я вдячна усім, хто підтримував і надихав, хто йшов зі мною і за мною, хто стояв пліч-о-пліч на мітингах і акціях, крокував пішою ходою, хто бився разом у запеклих двобоях в високих кабінетах і розповідав світові про подвиг захисників Маріуполя, хто допомагав і хто потребував моєї допомоги, хто не давав скласти руки і зануритися у чорну безодню відчаю і зневіри. Сину мій, якби ти лишень знав, якою справжньою родиною стали ті, хто чекав на вас, тих, що повернулися сьогодні, і хто продовжує чекати тих, хто залишається у полоні! Наша боротьба триватиме, обіцяю. Та наразі я щаслива.

Я чекала! Я дочекалася!", - написала Оксана Латанська.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
24 лютого на території України підступно вдерся ворог. Українці об'єдналися проти країни агресора та завзято та героїчно обороняють державу. Разом мы переможемо! Віримо у ЗСУ! Віримо в Україну! Бий ворога!
Оголошення
live comments feed...