• Головна
  • У воді на пляжах Дніпропетровщини виявили холероподібний вібріон: чи небезпечна бактерія
10:30, 26 червня

У воді на пляжах Дніпропетровщини виявили холероподібний вібріон: чи небезпечна бактерія

У воді на пляжах Дніпропетровщини виявили холероподібний вібріон: чи небезпечна бактерія

У воді поблизу двох пляжів Дніпропетровщини виявили холероподібний вібріон. Він може викликати гострий кишковий розлад у людей.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Дніпропетровський лабораторний центр МОЗ України.

За тиждень в області дослідили на холеру 62 проби з об’єктів довкілля. Зокрема 21 пробу води відкритих водоймищ та 41 пробу стічної води.

Проби виділили вібріон в річці Кільчень біля Підгородного та поблизу пляжу в межах Зеленодольська. Ця бактерія не викликає захворювання на холеру, але може спричиняти гострі кишкові розлади. Загалом в області за останній тиждень зафіксували 124 випадки гострих кишкових інфекцій.

"Щодо позитивних результатів проінформовані органи місцевого самоврядування та місцеві управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області", — сказано в повідомленні.

Також в регіоні на холеру обстежили 163 людини з гострою кишковою інфекцією, всі результати — негативні.

В порядку щоденного моніторингу якості та безпечності питної води, що подається населенню області, у визначених моніторингових точках на період воєнного стану в країні, за період з 14.06.2024 по 20.06.2024 досліджено 149 проб питної води:

  • за результатами мікробіологічних досліджень всі проби відповідають нормативам. збудники інфекційних захворювань не виявлялись;
  • за результатами фізико-хімічних досліджень 106 проб з відхиленням від нормативів. Але значення цих показників є сталими протягом багатьох років, без аномальних змін.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...