• Головна
  • Українці створили нову методику реабілітації та запровадили в охорону здоров’я Лівії
Новини компаній
14:19, 21 червня

Українці створили нову методику реабілітації та запровадили в охорону здоров’я Лівії

Новини компаній
Українці створили нову методику реабілітації та запровадили в охорону здоров’я Лівії, фото-1

Не дарма у всьому світі стверджують, що українці не лише дуже талановиті, а й безмежно креативні!

Вже понад півроку в Лівії працюють медичні фахівці з України та Словаччини: лікарі-терапевти, неврологи, фізіотерапевти, реабілітологи, а також представники експертної спільноти світової охорони здоров'я. Даний проект роботи за контрактом в арабській країні має важливе медичне, освітнє, наукове значення та закріплений договором між словацькою компанією Axis та лівійським Урядом. Закордонні команди медичних фахівців у Лівії представлені в державних клініках у містах Тріполі, Місурата та активно беруть участь у лікувальній роботі та реабілітації поряд з лівійськими фахівцями, а також проводять навчальні практики для своїх лівійських колег.

Українці створили нову методику реабілітації та запровадили в охорону здоров’я Лівії, фото-2

Так, у Тріполі медична команда лікарів та реабілітологів під керівництвом нашого земляка з Дніпра лікаря-вченого, міжнародного експерта у сфері охорони здоров'я Володимира Малецького провела науково-дослідну роботу під егідою компанії Axis, лівійської клініки Abuslim Hospital та представників державного Департаменту охорони здоров'я Лівії. Суть наукового дослідження полягала у вивченні поєднаного впливу магнітного поля на організм людини під час застосування магнітної терапії з відстеженням дії медичних препаратів, що мають власне магнітне поле, на організм людини. Метод синхронного лікувально-оздоровчого впливу на організм людини кількома магнітними полями проводився у фізіотерапевтичному відділенні Abuslim Hospital серед пацієнтів дитячого та підліткового віку, які мають порушення кровообігу внаслідок спадкових захворювань опорно-рухового апарату. Важливо відзначити, що це наукове дослідження було присвячене Всесвітньому дню боротьби зі сколіозом, який проводиться у всьому світі 25 червня.

Виходячи з того, що в таблиці Менделєєва існує три елементи, що мають власне магнітне поле, для дослідження було обрано один з них: кобальт, який, як відомо, є основною частиною структури вітаміну В12. Таким чином, дія синхронного магнітного поєднання вивчалася при дії на організм магнітної терапії та внутрішньом'язовому застосуванні вітаміну В12. В результаті проведення експериментальної наукової роботи було доведено, що процеси кровообігу у досліджуваних за багатьма параметрами покращувалися: синхронне магнітне поле позитивно впливало на параметри реології крові та й навіть на процеси кроворегуляції.

Українці створили нову методику реабілітації та запровадили в охорону здоров’я Лівії, фото-3

З цими інноваційними висновками група дослідників виступила на XI Міжнародній науково-практичній конференції “Global science: prospects and innovations”, яка проходила у Ліверпулі 20-22 червня 2024 р. У дослідженні брали участь автор ідеї лікар-науковець, міжнародний експерт у сфері охорони здоров'я Володимир Малецький, науковий куратор проекту - керівник компанії Axis Роман Бас, а також лівійські колеги: завідуючий відділенням фізіотерапії Dr Salem Jumaa, головний лікар Abuslim Hospital Dr Bashir Algawas, голова охорони здоров'я Лівії Dr Ahmed Melitan.

Дана методика синхронізації магнітних полів з лікувально-оздоровчою метою була високо оцінена науковою спільнотою на конференції в Британії та інтегрована в практичну діяльність охорони здоров'я Лівії.

Вікторія Казакевич

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Володимир Малецький #реабілітація #лікар Малецький
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...